ONG Mare Nostrum a lansat o expoziție

8 ianuarie 2014

Vizitatorii expoziției care vor parcurge acest traseu vor avea ocazia să afle trei povești despre natură, imaginate de studenții de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Cele trei povești au fost selectate în urma concursului despre natură destinat studenților, ”Povestea mea te fascinează”, ca parte din proiectul ”Natura înseamnă totul”.

Un juriu format din voluntari din rândul angajaților HEINEKEN precum și din membrii organizației Mare Nostrum a desemnat cele trei povești câștigătoare: ”Comorile din ape” (Anamaria Marin), ”Minunatul univers al naturii” (Luiza Cojocaru) și ”Jurnal de călătorie” (Delia Ceapă). Ca urmare a câștigării acestui concurs, cele trei studente vor putea participa la o sesiune de formare despre cu poți deveni interpret al naturii și implicit al traseului din cadrul Microrezervației din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Constanța. Expoziția din hipermarketul Cora Brătianu va fi deschisă până pe 7 ianuarie 2014, urmând ca din februarie anul viitor, 30 de panouri interactive să fie montate în Microrezervație.

”Obiectivul proiectului este acela de a prezenta natura sălbatică, de data aceasta, mult mai aproape de oameni, într-o manieră accesibilă, în care ei pot să înțeleagă de ce trebuie să protejăm acele specii de animale și de ce suntem, cu adevărat, norocoși că putem să le vedem atât de aproape”, spune Mihaela Cândea, director executiv la ONG Mare Nostrum.

Proiectul “Natura înseamnă totul”, a fost unul dintre cei doi câștigători ai programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunități”, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest în orașul Constanța. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat cele două organizaţii nonguvernamentale câştigătoare în orașul Constanța care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare. Proiectul ”Natura înseamnă totul” se desfășoară în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și a avut o durată de șase luni (august 2013 – februarie 2014)

Contact:
Cecilia Pătrăhău, PR Mare Nostrum, tel: 0740.319.631

###

Despre ONG Mare Nostrum
Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei pentru mediu şi a presiunii faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

Despre HEINEKEN pentru Comunităţi
Programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este implementat de compania HEINEKEN şi Asociaţia CSR Nest, ca parte din agenda globală de sustenabilitate a grupului HEINEKEN, “Brewing a Better Future”. Obiectivul general al programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este acela de a sprijini cele 4 comunităţi locale (Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş) unde compania HEINEKEN este prezentă cu câte o fabrică, prin implicare activă şi responsabilă în comunitate. HEINEKEN susţine comunităţile locale în care îşi desfăşoară activitatea – şi care au nevoi complexe şi multiple - investind în programe relevante pentru aceste comunităţi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram