fbpx

Olanda, un paradis pentru iubitorii de vacanță activă

La un an de la debutul pandemiei de coronavirus încercăm să menținem echilibrul între măsurile de protecție și nevoia de relaxare. Perioada vacanțelor se apropie și ne întrebăm care sunt variantele disponibile pentru concediu în vara 2021. Dacă vreți să ieșiți din monotonia ultimelor luni și să petreceți un sejur plin de activități sportive și culturale, alegeți Olanda. Iată care sunt principalele argumente ca să mergeți în Regatul Țărilor de Jos pentru o vacanță plină de ritm, culoare și voie bună:

Giethoorn – cu barca în mica Veneție a nordului

Acest sat pitoresc din nordul Olandei situat în provincia Overijssel este o destinație turistică de poveste, cu vegetație luxuriantă, căsuțe cochete și zeci de canale pe care puteți naviga în bărci cu vâsle, ca pescarii de acum două sute de ani. O idee excelentă pentru o vacanță activă, care să vă mențină în formă atât fizic cât și mental, pentru că un sejur în această așezare idilică vă încarcă bateriile și readuce optimismul la nivelul de zâmbet vesel, ca altădată.

Giethoorn este un loc fără mașini, așa că pregătiți-vă de mișcare, de la plimbări pe străduțe pietruite și mici poduri de lemn până la drumeții prin grădinile și livezile localnicilor, care fac din această mică localitate o mare atracție turistică vestită în lumea întreagă.

Kinderdijk – drumeții la morile de vânt 

Situat pe râul Noord în apropiere de Dordrecht, satul Kinderdijk găzduiește situl ce cuprinde 19 mori de vânt care datează încă din secolul XVIII-lea și fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Sunt multe locuri în lume unde puteți admira construcții de acest gen, dar aici aveți ocazia să parcurgeți trasee turistice splendide și să participați la drumețiile organizate de localnici, în care puteți admira peisajele specific olandeze, cu poldere, stufăriș și lacuri.

Lisse – jogging la Keukenhof printre lalele

Vă place să faceți jogging? În Olanda aveți ocazia să alergați în cea mai mare grădină de flori din lume, aflată în orașul Lisse. Grădinile Keukenhof au o istorie veche, ce începe încă din secolul al XV-lea și cuprind zone de parc, alei, expoziții de lalele și esplanade de flori splendide. Puteți petrece o vacanță plină de culoare și parfum hoinărind printre grădini, pavilioane și expoziții de sculptură în aer liber. Iar dacă vreți să aduceți acasă niște bulbi de lalele, luați un bilet de avion Olanda – România și aveți grijă de mica grădină din curte cu aceeași pasiune pe care ați admirat-o la grădinarii olandezi.

Rotterdam – cu vântul în pânze

Cel mai mare port din lume reprezintă și o excelentă oportunitate pentru o vacanță activă pe apă. Găsiți aici multiple posibilități de sporturi nautice, dintre care cel mai popular este yachtingul. Beneficiați de atracții turistice maritime în portul vechi (Oude Haven) și în modernul Europoort, iar orașul văzut de pe Podul Erasmus oferă o priveliște memorabilă. Pasionații de navigație vor fi încântați de Muzeul maritim și vor savura traseele cu vaporul până în largul Mării Nordului. 

Amsterdam, un oraș pe bicicletă

Destinație de top din Europa, Amsterdam este un oraș faimos prin atmosferă, distracție, arhitectură, atracții turistice, canale pitorești ce pot fi străbătute cu mici ambarcațiuni. Dar ceea ce-l face unic este atracția localnicilor pentru mersul pe bicicletă și infrastructura excelentă care permite iubitorilor de ciclism să parcurgă distanțe lungi folosind acest mijloc de transport ecologic, care ajută și la păstrarea unui stil de viață sănătos. O vacanță la Amsterdam este un bun prilej de hoinăreală pe bicicletă, în aer liber, alături de prieteni. Iar opririle pentru o bere și o gustare vor fi apreciate pe deplin.

Țările de Jos sunt o destinație excelentă pentru vacanțe active, așa că alegeți Olanda pentru următorul concediu și creați un itinerariu care să cuprindă cele mai interesante locuri pentru sport și distracție.