Oita Jojo de la Pooky vine alaturi de copilasii de la gradinitele Miruna si Conil Kindergarten

Vineri 21 decembrie, mascota Jojo insotita de reprezentantii Studio Moderna, a venit cu daruri multe si jucarii la gradinitele Conil Kindergarten si Miruna.

La Conil Kindergarten, centrul de performanta Before & After School, se afla 13 copii cu dizabilitati. Proiectul a inceput initial doar cu o gradinita , insa acum exista si o scoala primara, fiind inscrisi copii pentru nivelul primar si prescolar. In cadrul scolii, care de altfel este o scoala normala, regasim si copii ce au urmat cursurile gradinitei. Doamna Adela Hanafi, manager la Conil Kindergarten, fost initiatoarea acestui proiect, dansa avand un fiu de 16 ani cu dizabilitati. Dorinta doamnei Adela a fost sa poata integra acesti copilasi cu dizabilitati in invatamantul scolar, acestia fiind adeseori marginalizati si respinsi de sistem. Astfel a luat nastere centrul Conil.

“Multumim din suflet conducerii Studio Moderna pentru ca a initiat si implementat acest gest extraordinar de frumos. Sunt putine persoane ce ofera cadouri pentru copiii cu dizabilitati, marea majoritate orientandu-se catre centrele normale. Ati reusit sa aduceti un zambet pe chipul acestor copilasi. Sarbatori fericite!”, a declarat Mariana Ion, Directorul centrului Conil, din sectorul 5 Bucuresti.

Gradinita Miruna este o unitate de invatamant prescolar particulara, finantata prin Asociatia Miruna, organizatie nonprofit. Infiintata in aprilie 2006, cu scopul de a derula proiecte in domeniul educatiei formale si nonformale, Asociatia Miruna se ocupa de educarea copiilor de varsta prescolara si scolara.

“In functie de resursele pe care le avem, ne propunem in fiecare an sa sustinem cheltuielile de gradinita prin acordarea de burse sociale pentru un numar de 15-20 copii din familii aflate in in dificultate”, a declarant Mihaela Orban, Presedintele Asociatiei Miruna. “Acordarea de burse se face prin selectia copiilor si familiilor pe baza unor criterii si in urma realizarii anchetei sociale care pune in evidenta informatii despre situatia si problemele familiei, dar si asteptarile acesteia in legatura cu educatia copilului. Bursele pot acoperi intre 75-100% din cheltuielile de scolarizare ale copilului in cadrul gradinitei particulare. Astfel ca putini parinti isi permit sa vina cu cadouri scumpe acasa. Multumim Studio Moderna pentru acest gest frumos de sarbatori!”

Studio Moderna, companie ce detine in portofoliul sau mai multe branduri, cel mai cunoscut fiind Dormeo, a lansat in aceasta iarna Pooky, o categorie noua de produse pentru copii. Pooky reprezinta o intreaga colectie de jucarii de plus, hainute si accesorii. Jojo, Cris, Ariel, Coco, sunt doar cativa din prietenii copiilor.