Odihna în Turcia: top 5 stațiuni pentru vacanța de vară

5 februarie 2024
Autor:
Libra WEBCORP

Turcia este astăzi o adevărată vis pentru iubitorii de vacanțe pe plajă cu întreaga familie. Această țară continuă în orice moment să rămână dincolo de concurență ca un loc unde odihna în Turcia va fi cea mai strălucitoare și mai memorabilă. O astfel de concediu în Turcia este universal: cuplurilor tinere, persoanelor în vârstă și familiilor cu copii le va plăcea aici.

Vremea în stațiunile turcești este diferită. Desigur, înainte de a pleca în vacanță, fiecare turist se întreabă care este cel mai bun moment pentru a călători în Turcia? Pe coasta mediteraneană, sezonul începe în aprilie și durează până la jumătatea lunii octombrie, în luna mai apa din mare este deja încălzită până la 22 de grade. Sezonul de pe coasta Mării Egee începe la sfârșitul lunii mai și se termină în septembrie.

Există multe stațiuni, dar care dintre ele este cea mai bună?

Stațiunile din Turcia sunt renumite pentru peisajele frumoase, marea caldă, excursiile interesante și infrastructură turistică dezvoltată. În plus, puteți alege tur în Turcia din Moldova de costuri diferite: de la opțiuni mai bugetare până la cele mai bune stațiuni din Turcia cu faimosul all inclusive. Pentru a alege o excursie, acordați atenție catalogului Poehalisnami.md , aici veți găsi răspunsul la întrebarea dumneavoastră - care sunt cele mai populare destinații turistice în Turcia?

  • Stațiuni mediteraneene

«Riviera turcească» este un loc minunat pentru vacanțe în familie. Stațiunile mediteraneene populare sunt Antalya, Alanya, Belek, Beldibi, Side și Kemer.

Antalya și Alanya sunt orașe mari cu infrastructură dezvoltată, plajele sunt în mare parte de nisip, intrarea în mare nu este ideală peste tot.

Kemer este situat la poalele lanțului muntos Taurus, această regiune este renumită pentru plajele confortabile cu pietriș și peisajele sale pitorești.

Belek și Beldibi oferă o vacanță mai liniștită și mai cumpătată, nu există zgomotul orașelor dens populate, plajele sunt marcate cu semnul «Steagul Albastru».

  • Stațiunile din Marea Egee

Coasta Mării Egee este împânzită de golfuri confortabile și stânci stâncoase. Această zonă este considerată a fi centrul vieții de club din Turcia, ceea ce merită faimoasa stradă a barurilor din Marmaris, datorită căreia acest oraș a fost numit "Ibiza turcească".

Unde mergem într-o excursie în Turcia?

Oare ce atracții turistice ar trebui să vizitez în Turcia? Vizitarea orașelor antice Lyciene, Troia, Cappadocia, Efes, Fazelis, Castelul Sfântul Petru din Bodrum vă permite să vă familiarizați cu istoria bogată a regiunii. Fanii peisajelor naturale unice sunt sfătuiți să viziteze Pamukkale și Green Canyon. Programele de excursii în Turcia sunt foarte variate.

Visul tuturor turiștilor este Istanbulul, unde există un număr mare de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO (Aya Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi etc.), precum și un oraș vechi autentic, cu vederi frumoase asupra Strâmtorii Bosfor. Există o mulțime de excursii în Istanbul pe care le puteți vizita mergând într-o vacanța în Turcia din Chișinău.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram