Obligatiile privind utilizarea unei case de marcat

 Prin agenti economici se intelege atat societatile comerciale cat si alti comercianti, persoane fizice autorizate, persoane fizice independente, intreprinderi individuale etc.
Toti operatorii economici, asadar, trebuie sa utilizeze case de marcat pentru a elibera bonul clientilor lor indiferent daca este vorba despre comercializarea unor produse sau prestarea unor servicii.

Case de marcat si obligatiile pe care le au operatorii lor

 Aparatele de case de marcat trebuie sa functioneze in mod corespunzator pentru a nu indica erori sau neconcordante care ar putea sa puna in dificultate contabilitatea. Pentru a va asigura ca aceste case de marcat functioneaza in mod corespunzator, trebuie achizitionate de la companii de incredere asa cum suntem si noi cei de la ECR Distribution.

 Obligatia operatorilor economici de a utiliza case de marcat incepe inca din primul moment in care incep sa isi desfasoare activitatea si trebuie sa existe la fiecare locatie. Aparatele de marcat electronice sunt livrate prin distribuitori autorizati iar in termen de 24 de ore de la fiscalizarea casei de marcat operatorii economici trebuie sa se prezinte la Administratia Financiara de care apartine punctul de lucru cu o declaratie de instalare eliberata de unitatea de service pentru a se inregistra fiscalizarea.
Aceste case de marcat sunt apoi programate cu toate produsele si serviciile pe care le comercializeaza astfel incat sa poata oferi clientilor bonuri emise cu data exacta, locatia, sumele cheltuite si produsele sau serviciile care au fost achizitionate.
La sfarsitul fiecarei zile in care se utilizeaza case de marcat operatorii trebuie sa emita un raport de golire care se depune la contabilitate si se evidentiaza in registrul de casa.

Solutii agreate legal in cazul defectarii sau emiterii unui bon fiscal gresit

 In situatia in care casa de marcat se defecteaza, agentul economic trebuie sa anunte distribuitorul autorizat care a livrat aparatul sau dupa caz, unitatea de service acreditata a acestui distribuitor autorizat. Pana la repunerea in functiune a tuturor acestor case de marcat care se utilizeaza, agentul economic este obligat sa inregistreze cheltuielile intr-un registru special intocmit in acest sens. In situatia umplerii memoriei fiscale sau atunci cand trebuie inlocuita ca urmare a defectarii sau din diverse alte motive cum ar fi intreruperea sau incetarea activitatii agentului economic, acesta din urma este obligat ca dupa citirea memoriei si preluarea rolei pe care sunt imprimate informatiile sa predea memoria fiscala spre pastrare si arhivare directiilor generale de finante publice. Pastrarea acestora se face pe o perioada de 10 ani minim.
Orice eroare in emiterea unui bon fiscal necesita sesizarea operatiunii si sa se emita o nota de contabilitate care sa reflecte operatiunea impreuna cu un dosar cu documente intocmit de contabilul societatii comerciale. De mentionat mai este si faptul ca trebuie sa se utilizeze numai consumabile agreate de compania producatoare de case de marcat.

Mai multe detalii si informatii despre case de marcat veti putea gasi pe site-ul nostru www.ecr-distribution.ro.