O tricicleta potrivita pentru copilul tau

Tricicleta este o jucarie esentiala pentru un bebelus pentru ca ii intareste musculatura si, totodata, il pregateste pentru mersul pe bicicleta. Plus ca, este si o jucarie amuzanta, toti copii mici fiind indragostiti de triciclete. Dar ce tricicleta sa cumperi copilasului tau cand piata e plina, triciclete Smart Trike,triciclete Puky, triciclete Italtrike sau o tricicleta banala?

Tricicleta de Copii-Pe care sa o alegem?

Atunci cand vrei sa achizitionezi o tricicleta trebuie sa te gandesti in primul rand la siguranta copilului. Ar trebui in acest sens sa vezi daca tricicleta e stabila, sigura si comfortabila. Apoi nu ar fi rau daca te-ai uita sa vezi cat de rezistenta e tricicicleta. Acest aspect e foarte important fiindca te poate scuti de o cheltuiala in plus, iar pe deasupra, o tricicleta rezistenta este mult mai sigura. Astfel va trebui sa acorzi o atentie deosebita materialelor din care este confectionata tricicleta respectiva.

De asemenea, nu trebuie sa-ti scape din vedere nici micile detalii cum ar fi, spre exemplu, manerele. De obicei, manerele ar trebui sa fie captusite pentru a fi cat mai moi cu putinta. In acest fel copilul tau nu se va rani la degetele.

In ultimul timp au aparut tot felul de triciclete de copii, care de care mai interesante. Daca ai ceva bani in plus ai putea sa te orientezi spre o tricicleta multifunctionala. Desi e mai scumpa decat celelalte triciclete obisnuite, aceasta prezinta cateva avantaje majore. In primul rand, acestea au scaun si ghidon reglabil si nu va trebui sa cumperi una noua dupa ce copilul tau va creste mai mare. De asemenea, unele triciclete pentru copii multifunctionale se pot transforma foarte usor in biciclete, asa ca, desi vei cheltui ceva mai multi bani, in timp investitia se va amortiza fiindca copilul tau va folosi tricicleta respectiva pentru o lunga perioada de timp. Iar daca tot am ajuns sa vorbim despre accesorii, nu ar fi rau sa amintim ca exista triciclete cu spatiu de depozitare pentru jucarii sau maner – pentru a putea fi impinse atunci cand copilasul a obosit.