O noua serie de cursuri finalizate cu succes de femeile participante in cadrul proiectului ”Egalitate reala nu conceptuala”

30 aprilie 2015

Asociatia JCI Active Citizens Cluj, compania de consultanta Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Promovarea Cunoasterii, partenerii proiectului ”Egalitate reala, nu conceptuala” anunta finalizarea cursurilor de calificare profesionala pentru 112 femei participante din regiunea de dezvoltare Nord-Vest.
Cursurile de calificare profesionala fac parte dintr-un demers mai amplu al partenerilor angrenati in proiect. Prin toate activitatile planuite acestia si-au propus sa contribuie in mod activ si concret la consolidarea si promovarea accesului egal pe piata muncii, crearea unei piete a muncii inclusive si cresterea oportunitatilor de angajare in randul femeilor din regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Totodata, la final doamnele participante au sustinut un examen la finalul caruia au primit o diploma de calificare recunoscuta la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
In luna aprilie, la Cluj – Napoca, 4 grupe a cate 28 de cursante au finalizat cursurile si au sustinut examenul, 112 femei promovand examenul, dupa cum urmeaza:
• 04.04.2015 – curs Lucrator in comert;
• 04.04.2015 – curs Confectioner – asamblor articole textile;
• 04.04.2015 – curs Manichiurist – pedichiurist;
• 08.04.2015 – curs Lucrator in comert.
In procesul de formare si instruire consilierii Loop Operations au utilizate metode interactive, bazate pe aplicabilitate imediata (prelegere interactiva, jocuri de rol, exercitii, studii de caz, brainstorming).
Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” este implementat de catre parteneri, fiind vazut ca o solutie la problema inegalitatii de sanse si discriminarii femeilor pe piata muncii la nivelul regiunii Nord-Vest. Obiectivul proiectului este acela de a oferi un imbold psihologic femeilor, sa isi depaseasca limitele si sa se implice activ in activitati de dezvoltare personala si profesionala.
Mai multe informatii legate de proiect, parteneri si activitatile derulate puteti gasi accesand site-ul oficial al proiectului.
*Proiectul „Egalitate reala, nu conceptuala” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram