O noua colectie a Editurii Univers – EDUCATIE SI SANATATE

3 septembrie 2017

Bucuresti, Sector 2 Editura Univers va lansa colectia „Educatie cu blandete“, coordonatade Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoare a blogului „Printesa Urbana“, a romanelor Miercuri, respiram si Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni, a trei carti ilustrate pentru copii si a bestsellerului O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda, vandut in peste 30.000 de exemplare pana acum.
Lansarea colectiei va avea loc la Terasa Monteoru, Calea Victoriei nr. 115, pe data de 9 septembrie, de la ora 10.00 a.m.
Despre colectia„Educatie cu blandete“si primele trei titluri cu care debuteaza vor vorbi:
Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si terapeut relational
Alexandrina-CarmenEne, psihoteraupeut, doctorand in procese creative
Ioana Chicet-Macoveiciuc, autor de carte si coordonator colectie.
„Educarea cu blandete a copiilor nostri, dar si a parintilor care au inteles ca se poate si altfel, fara abuzuri si umilinte, care cauta sa se vindece si sa ofere generatiilor viitoare un inceput curat, bazat pe cooperare si respect, este motivul pentru care am cautat si am adus si in limba romana carti care ne ofera sprijin, informatii documentate si revelatorii, solutii si idei care ne vor ajuta sa avem o relatie armonioasa cu copiii nostri, cu partenerii si cu ceilalti adulti. Primele trei carti din colectia «Educatie cu blandete» sunt titluri valoroase, de care este mare nevoie pe piata de carte pentru parinti din Romania“(Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoarea colectiei).
Primele trei titluri, disponibile pentru public incepand cu data lansarii, sunt:

Janet Lansbury, Nu exista copii rai
Primul volum al seriei „Educatie cu blandete“ este semnat de Janet Lansbury, autoarea unuia dintre cele mai populare bloguri de educatie parentala din SUA, discipol al specialistei in parenting Magda Gerber.
Copiii sunt persoane adevarate, chiar daca sunt noi pe lume. Ei trebuie tratati mereu cu respect si intelegere, ca orice alta fiinta umana. Prin exemple practice si raspunsuri la scrisori ale parintilor care cer sfaturi pentru a reactiona la situatii concrete, autoarea cartii ofera un ghid practic de parenting care le va fi util parintilor cu copii de toate varstele.
Jesper Juul, Copilul tau competent
„Cand se nasc, copiii sunt pe deplin umani: sunt sociali, sensibili si empatici. Aceste calitati nu sunt invatate, ci innascute. Si totusi, pentru ca aceste calitati sa se dezvolte, copiii trebuie sa fie crescuti de adulti care se comporta in moduri ce respecta si modeleaza comportamentul social si uman“, afirmaterapeutul danez Jesper Juul in cartea sa Copilul tau competent.
Bruno Bettelheim, Psihanaliza basmelor
Multi dintre parintii din zilele noastre evita sa le citeasca basmele traditionale celor mici, pentru cale considera prea sangeroase si traumatizante. Adevarul este insa ca basmele adevarate ii pot ajuta enorm pe copii sa-si rezolve multe dileme si conflicte interioare neidentificate.
Prin analiza mai multor basme foarte cunoscute precum Alba-ca-Zapada, Cenusareasa, Frumoasa si Bestia, Scufita Rosie, Barba-Albastra, Jack si vrejul de fasole, cartea lui Bruno Bettelheim Psihanaliza basmelor ii ajuta pe adulti sa inteleaga importanta si valoarea terapeutica a basmelor in formarea copiilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram