O echipa de liceeni vrea sa combata depresia cu o aplicatie pentru smartphone

Echipa, formata din elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea doamnei profesoare Cristiana Popescu, si-a propus sa determine utilizatorii sa isi schimbe perceptia si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de Best Buddy si adaptate la profilul fiecarui utilizator. Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone.

”Am observat ca tot mai multi oameni din jurul nostru sunt tristi sau deprimati si am vrut sa gasim o modalitate de a-i ajuta sa-si schimbe starea de spirit. Am gandit aplicatia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va raspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi”, a spus Alexandru Sasu, membru in echipa Buddy Apps.

El va participa, impreuna cu colegii lui, la finala internationala a competitiei, ce va implica echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania. De asemenea, elevii vor fi premiati pe scena Ateneului Roman la Gala Investeste in Educatie! – Business Hall of Fame din 27 mai.

Peste 30 de elevi din Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Galati, Giurgiu si Iasi au participat la finala nationala SIR, prezentandu-si proiectele de antreprenoriat social in fata juriului, format din reprezentanti JA Romania, NN Romania si HP.

Competitia face parte din proiectul educational Social Innovation Relay, implementat la nivel international de Junior Achievement in parteneriat cu NN si HP. SIR provoaca elevii sa gandeasca in echipa si sa formuleze solutii viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale identificate de ei in comunitate, in domeniile educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai si sustenabilitate.

In cadrul proiectului, liceenii au parcurs un curs online si un quiz certificat de antreprenoriat social, au participat la un webinar cu profesionisti din mediul de business si au participat la sesiuni de mentorat cu voluntari NN Romania, care le-au dat feedback, le-au facut recomandari si i-au ajutat sa-si imbunatateasca ideile. 15 angajati ai departamentelor de Audit, Marketing, Customer Care, IT si Operatiuni din cadrul NN Romania au fost implicati ca voluntari in toate etapele proiectului.

Social Innovation Relay
SIR este o competitie globala organizata de Junior Achievement in parteneriat cu NN si Hewlett-Packard (HP), care provoaca elevii de liceu sa dezvolte un concept de afacere inovatoare care abordeaza o nevoie sociala. SIR ofera tinerilor accesul la experienta practica si expertiza antreprenoriala de care au nevoie pentru a incepe o cariera de succes, printr-o combinatie de sesiuni de mentorat fata-in-fata si online sustinute de profesionisti cu experienta.