fbpx

O ambalare mai eficienta se face cu folie stretch manuala

Orice tip de cutie sau marfa paletizata aveti de transportat fie ca este vorba de curier sau prin intermediul firmelor specializate de logistica, este recomandat ca acestea sa fie in siguranta pe intreg procesul, iar acest lucru se poate efectua doar prin utilizarea de materiale specifice, iar aici trebuie sa stiti ca, cele mai folosite sunt cele clasice precum o banda adeziva, folie stretch, folie cu bule, sau plicurile transparente pentru curierat, atunci cand trebuesc lipite informatiile referitoare la expeditia pe care o faceti.

Aceasta este de mai multe tipuri si se gaseste in mod normal sub diferite gramaje ce reprezinta cantitatea de folie ce se gaseste pe un sul, cu cat aceasta este mai mare, pretul creste direct proportional, deoarece poate acoperi o suprafata net superioara atunci cand lucrati intr-un ritm alert in depozit acest lucru este de luat in considerare pentru a eficientiza costurile dar si siguranta produselor pe care le trimiteti trebuie sa fie pusa pe primul loc, astfel doar prin aplicarea ei poti fii sigur de acest lucru.

Daca trebuie sa gestionati un depozit si aveti intrebari referitoare la ce articole pentru ambalare sunt utile si necesare in utilizare, in cele ce urmeaza va prezentam un scurt ghid ce va poate raspunde la majoritatea necunoscutelor legate de acestea.

  • Ce este folia stretch ?

Aceasta este o folie din plastic transparent, alb opac sau neagra si iar denumirea de stretch este data de faptul ca are proprietatea de a strange suprafata pe care este aplicata datorita proprietatilor sale elastice, avand in mod normal un grad de elasticitate de aproximativ 150% din masa totale, avand deasemenea capacitatea sa acopere o suprafata mai mare decat metrajul pe care il are in stare initiala.

  • Din ce este confectionata ?

Precum majoritatea lucrurilor ce contin plastic si aceasta este produsa din polietilena de densitate joasa, in forma initiala acestea sunt doar niste bilute din plastic alb, fiind cel mai raspandit material la nivel mondial, iar la randul sau este dat spre publicul larg de catre industria petrochimica, iar pretul pentru folia stretch tine exclusiv de cotarea acestora, poate scadea sau creste in functie de cererea globala.

  • Cate tipuri de folie stretch exista si la ce este indicata fiecare dintre ele?

Cea mai comuna ce se comercializeaza in toate magazinele specifice este reprezentata de folie stretch manuala deoarece este mai ieftina si se poate utiliza direct, este dispusa pe tuburi din carton ce au un gramaj cuprins intre 100-500 grame, iar atunci cand analizati o oferta trebuie tinut cont si de acest aspect, mai ales ca in majoritatea cazurilor pretul este dat de cantitatea ce se afla pe o rola.

Al doilea tip este folia automata, are aceasta denumire deoarece se aplica in special pe masinile speciale ce in acest sens, rolele sunt mult mai mari, ceea ce este usor de deosebit, avand o greutate incepand de la 4 kg, fiind mult mai rigida, cu un numar de microni mult mai mare si cu o puternica rezistenta la rupere si impact net superioare fate de cele obijnuite.

Un al treilea tip este cea ce se foloseste in industria alimentara, aceasta este tratata special pentru a putea avea acest uz si este diferite fata de cea pentru ambalare, fiind mult mai subtire si cu o aderenta si prindere mai mare fata de cea industriala si nu este recomandat sa folositi peste diferite alimente pe cea din urma deoarece are un miros specific.

Trebuie sa stiti ca, o parte din folie stretch este lipicioasa pentru a putea fixa mult mai bine marfurile pe care le ambalati, avand aceasta proprietate, trebuie folosita cu acea parte spre interiorul cutiilor pentru a face priza pe produsul dorit, iar daca optati pentru cea neagra confera un grad de confidentialitate mai ridicat pentru marfurile pe care le ambalati, fiind opaca nu permite vizualizarea.

Pentru a face o ambalare optima strict pentru produse individuale puteti sa utilizati doua tipuri de folie, in prima faza cea cu bule pentru protejarea directa a cutiei si continutului, iar la exterior se aplica o folie transparenta pentru ca bulele sa nu se sparga in timpul proceselor de manipulare, astfel veti stii cu siguranta ca, produsul ajunge in conditii optime la destinatar, astfel incat avantajele sa fie de ambele parti, mai ales ca o buna impachetare te poate scapa de multe neplaceri.

Cum se efectueaza o ambalare corect ?

  1. Alege un tip de cutie potrivit pentru articolele ce urmeaza sa fie expediate astfel incat sa nu existe prea mult spatiu liber, iar acestea sa se poata misca, in cazul in care nu indeplinesti aceste conditii puteti sa utilizati cateva materiale specifice ce pentru umplere, precum cartoane, folii cu aer, polistiren si alte tipuri asemanatoare.
  2. Asigura-te ca, continutul este in siguranta, iar acum urmeaza ca si exteriorul sa fie deasemenea in acelasi stadiu, astfel foloseste banda adeziva intr-o cantitate suficienta incat sa acoperi majoritatea partilor de greutate, de exemplu cele doua margini, dar si mijlocul acesteia. In functie de preferinte puteti alege o banda transparenta sau maro, dar adezivul este mult mai important, majoritatea benzilor ieftine au lipici acrilic, iar cele mai scumpe solvent, inainte de aplicare asigura-te ca ai indepartat praful pentru o aderenta perfecta. Dupa toate aceste proceduri este indicat sa mai asigurati inca o data coletul prin aplicarea catorva straturi de folie stretch.
  3. Semnalizeaza eficient atunci cand ai produse fragile, astfel alege fie sa printezi mesaje specifice pentru a atentiona curierii atunci cand manevreaza marfurile sau foloseste markere permanente sau cu vopsea pentru a nu curge pe diferitele suprafete ce trebuiesc semnalate ca atare. Scotchul ce are inscriptia fragil este util, deoarece este foarte vizibil, dar pretul nu este unul competitiv pentru a utiliza doar acest tip.

Orice de decizi sa impachetezi este indicat sa te asiguri ca ai mereu depozitul bine aprovizionat cu materialele specifice pentru o ambalare eficienta si de durata, astfel incat cutiile sa poata ajunge in conditii bune, chiar daca trabat o distanta foarte mare.