NOVELTY AE PERFORMANTA ROMANEASCA LA FESTIVALUL MONDIAL DE ARHITECTURA 2015

2 proiecte ale NOVELTY AE Romania selectate in finala “Oscarurilor in arhitectura” la sectiunea Proiecte Viitoare
Peste 700 de proiecte au intrat anul acesta in cursa pentru mult ravnitele premii acordate in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura – cel mai mare eveniment international de arhitectura din lume, un eveniment dedicat celebrarii excelentei. NOVELTY AE are la baza angajamentul catre excelenta si astfel s-a indeplinit o datorie morala, aceea de a arata lumii valoarea si nivelul arhitecturii realizate in Romania.
Inscrierea celor 2 proiecte a fost doar primul pas in pentru castigarea vizei catre scena internationala de arhitectura atat pentru biroul de arhitectura, cat si pentru Romania. Dintre cele 2 sectiuni si 31 de categorii disponibile, NOVELTY AE a optat sa participe la sectiunea Proiecte Viitoare cu SKYLINE, inscris in categoria Educatie, (http://noveltyae.ro/proiecte/skyline), iar in categoria Proiecte din domeniul Sanatatii, s-a inscris proiectul LEGACY (http://noveltyae.ro/proiecte/legacy).
Jurizarea a fost asigurata de o echipa impresionanta de specialisti in domeniu, precum Sir Peter Cook – Director al CRAB Studio sau Sou Fujimoto – Director Principal al Sou Fujimoto Architects, acestia considerand ambele proiecte demne de finala Festivalului Mondial de Arhitectura. Astfel, NOVELTY AE se alatura unei liste spectaculoase de finalisti cum ar fi Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Buro Ole Scheeren, Rogers Stirk Harbour + Partners, Rafael Viñoly Architects, BIG, Grimshaw Architects, Heatherwick Studio si Carlos Ott.
Reusita cu adevarat remarcabila o reprezinta atingerea unei culmi pe care doar inca 2 din birouri de arhitectura din Romania au avut ocazia sa le exploreze.
Lista finalistilor la categoria Educatie – Proiecte Viitoare:
https://www.worldarchitecturefestival.com/content/education-0?search_id=125
Lista finalistilor la categoria Proiecte din domeniul Sanatatii – Proiecte Viitoare:
https://www.worldarchitecturefestival.com/content/health-projects?search_id=125
Castigatorii World Architecture Festival vor fi desemnati in cadrul festivalului, ce va avea loc intre 4- 6 noiembrie 2015, la Singapore.