Noi sesiuni de consiliere profesionala pentru studentii timisoreni organizate in luna martie prin proiectul „Ai dreptul la o cariera de succes

30 martie 2015

In perioada 3-20 martie 2015 au avut loc, la sediul Universitatii de Vest Timisoara, 4 noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera adresate studentilor si masteranzilor ce studiaza domeniul juridic, in regiunea de dezvoltare Vest. Sesiunile au fost organizate in cadrul proiectului „Ai dreptul la o cariera de succes! Stagii de practica pentru profesiile din domeniul juridic”, de catre Institutul Notarial Român alaturi de Universitatea de Vest Timisoara, firma de consultanta Loop Operations si Economic Confort.

Sesiunile de consiliere au fost elaborate de catre expertii Loop Operations in 2 parti. In prima parte, cea teoretica, studentii participanti au invatat cum sa isi elaboreze CV-ul in mod corect, dupa modelul Europass, le-au fost prezentate metode alternative de cautare al unui loc de munca si importanta imaginii lor in mediul online in procesul de angajare. Totodata, studentii au sustinut o serie de teste vocationale a caror rezultate au fost interpretate pe loc, impreuna cu consilierii. Scopul testelor a fost acela de a-i ajuta pe studenti sa isi cunoasca punctele slabe si punctele puternice, corelând aceste informatii cu elementele pe care le mentioneaza in CV si, mai ales, ajutându-i sa inteleaga nivelul lor real de pregatire si compatibilitatea acestuia cu locul de munca pe care si-l doresc. In final, in partea interactiva a sesiunii de consiliere, studentii au fost implicati in jocuri de rol, simulând situatia de interviu. Menirea jocurilor de rol a fost aceea de a le prezenta participantilor pregatirea, comportamentul si conduita pe care acestia trebuie sa le abordeze atunci când se prezinta la un interviu. La cerere, studentii pot beneficia de consiliere individuala, unde vor putea pune intrebari punctuale, vor avea posibilitatea de a aprofunda temele abordate si vor putea aplica metodele nou asimilate de imbunatatire asupra CV-ului propriu, sub indrumarea consilierilor.

Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera sunt o parte integrata dintr-un plan de actiune mult mai amplu. Sesizând faptul ca din ce in ce mai multi tineri absolventi au probleme cu integrarea pe piata muncii, Institutul Notarial Român impreuna cu Universitatea de Vest Timisoara, Loop Operations, si Economic Confort au initiat proiectul „Ai dreptul la o cariera de succes! Stagii de practica pentru profesiile din domeniul juridic”. Planul de actiune al proiectului consta in organizarea sesiunilor de consiliere profesionala si orientare in cariera pentru 500 de studenti si masteranzi ce studiaza domeniul juridic si se afla in perioada de tranzitie de la finalizarea studiilor la viata activa, organizarea de stagii de practica pentru 250 de studenti in cadrul unor institutii ce au activitati relevante in domeniul juridic si incheierea parteneriatelor cu institutii publice si private din domeniul juridic in vederea cresterii aptitudinilor de munca ale studentilor. Toate aceste actiuni au ca principal obiectiv dezvoltarea capitalului uman la nivelul regiunii Vest si asigurarea accesului la oportunitati de angajare pentru tinerii studenti aflati in perioada de tranzitie de la finalizarea studiilor la obtinerea efectiva a unui loc de munca.

*Proiectul „Ai dreptul la o cariera de succes! Stagii de practica pentru profesiile din domeniul juridic” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram