Nestlé lanseaza noile cereale pentru sugari și copii mici cu fier

4 august 2015

Pentru a preveni deficiențele nutriționale, Nestlé lansează cerealele Fier+, care ajută la dezvoltarea cognitivă a celor mici. Noua rețetă conține peste 50% din necesarul zilnic de fier, într-o porție, iod si vitamina B1 pentru dezvoltarea cognitivă și a creierului. În plus, cerealele Nestlé cu Fier + conțin Bifidus BL și imunonutrienți, care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

“Nestlé se implică activ în cercetare pentru dezvoltarea continuă a unor produse adaptate nevoilor celor mici. Ne-am asumat această misiune de a îmbogăți continuu calitatea nutrițională a produselor noastre pentru generații viitoare cât mai sănătoase. Pentru că, în România, 39,8% dintre copiii preșcolari au anemie provocată de carența de fier , am îmbunătățit rețeta cerealelor pentru cei mici, astfel încât un castronel pe zi să le asigure peste 50% din necesarul zilnic de fier”, declară Adrian Balănean, reprezentant Nestle Infant Nutrition.

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, în lume sunt 116 milioane de cazuri de anemie provocată de lipsa de fier, iar deficiența de fier este de 3-5 ori mai mare decât anemia provocată de aceasta.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață, urmând ca aceasta să fie continuată în paralel cu perioada diversificării, ideal până la vârsta de 2 ani. Nestlé susţine această recomandare.

Noile cereale Nestle Fier+ sunt recomandate sugarilor şi copiilor mici pentru perioada diversificării, câte un castronel pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

Începând cu luna iunie 2015, noile Nestle Fier+ se găsesc în toate magazinele și farmaciile din țară.
***

Povestea Nestlé începe în 1867, când Henri Nestlé a creat un produs potrivit pentru alimentația sugarilor care nu puteau fi alăptați, fiind prima dată folosit cu succes în cazul disperat al unui nou-născut prematur care nu putea fi alăptat nici cu lapte matern, nici cu alt substituent convențional cunoscut până atunci, astfel salvându-i viața.
Nestlé continuă să ofere sugarilor și copiilor mici produse de înaltă calitate, inovative, îndelung studiate pentru o nutriție sănătoasă. Sunt peste 200 de lucrări de cercetare publicate (de tip peer-review) și peste 90 de brevete de invenție depuse anual, Nestle investind continuu în cercetare și dezvoltare.
Nestle este prezent în România din anul 1995 și este lider pe piață în nutriția sugarilor și a copiilor mici (AC Nielsen, DJ 2014). Nestlé Infant Nutrition oferă o gamă largă de produse, printre care și lapte de creștere pentru copii cu vârsta între 1 și 5 ani (NAN 3, NAN 4, NAN HA 3, NAN Comfortis 3, Nestlé Junior 1+, Nestlé Junior 2+, Nestlé Junior 3+), gustari pe bază de lapte pentru sugari, piureuri, sucuri, biscuiti și cereale pentru sugari și copii mici (Nestlé).

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Bianca Severin: [email protected]; 0725.346.009

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram