fbpx

Motive pentru care anunturile “cumpar carti” nu trebuie ignorate

cumpar carti

Anunturile de tipul “cumpar carti” sau cumpar carti in Bucuresti sunt tot mai des intalnite pentru ca anticariatele vor sa isi diversifice cat mai mult gama de produse. Recomandarea este ca atunci cand se vrea eliminarea cartilor din biblioteca sa se apeleze la un anticariat si nu la abandonarea lor in teancuri la ghena de gunoi sau lasarea intregii biblioteci la groapa de gunoi sau in centrele de colectare.

Sunt mai multe motive pentru care este bine ca anticariatele sa nu fie ignorate.

Cartile pot fi valorificate

Drumul pana la centrul de reciclare sau chiar si drumul pana la ghena din fata blocului sunt o pierdere de timp inutila care nu aduce niciun profit. Chiar daca pana jos dureaza doua minute, acestea nu sunt remunerate precum daca sunt duse la http://cumparcarti.ro/ . Anticariatul plateste pentru cartile pe care le cumpara, iar preturile pot varia de la mari la mici, in functie de tipul cartilor existente in oferta. Spre exemplu, cartile de specialitate care devin inutile la un moment dat pot foarte usor sa fie valorificate astfel.

Cartile sunt transportate de personalul anticariatului

Cartile vor fi transportate de catre personalul anticariatului si nu implica nici un efortul din partea vanzatorilor. Acesta este un avantaj foarte important pe care posesorii de carti il primesc de la anticariate. In cazul in care persoana interesata sa isi vanda cartile are un program foarte incarcat, anticariatele se pot plia pe programul acesteia si pot lucra inclusiv in weekend, daca se impune.

Posesorii de carti beneficiaza de un pret corect

Atunci cand este contactat site-ul CumparCarti.ro se va stabili un pret in functie de valoarea cartilor existente in biblioteca. Ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca aceste volume vor fi evaluate de un profesionist care stie exact ce pret sa puna pentru fiecare volum. Avand in vedere acest aspect, proprietarul cartilor nu trebuie sa se teama ca bunurile sale vor fi subevaluate. Pretul se stabileste in functie de mai multe aspecte cum ar fi anul aparitiei, cat de completa este seria, numarul de volume din serie, aspectul pe care il au cartile, autor, tipul de carte si lista poate continua.

Banii se primesc pe loc

In urma evaluarii, persoana desemnata sa evalueze cartile ofera si un pret pentru acestea. Daca proprietarul cartilor accepta pretul oferit, acesta va primi banii pe loc, moment in care cartile vor fi preluate si vor pleca spre destinatia lor din anticariat.

Vanzarea de carti creaza un ciclu al cartilor

Pentru cei care au citit deja anumite volume si le lasa sa zaca pe raftul unei biblioteci, acestea nu mai au nicio valoare, in schimb sunt foarte apreciate de cei care le cauta la un pret mai mic decat se pot gasi in librarii. Astfel, cartile inutile sunt valorificate si fac loc unor alte carti noi, in timp ce ele ajung direct la persoanele interesate sa le citeasca fiind cumparate din anticariat.