MONTE BANATO: ”Cu solutiile Senior Software, problemele au inceput sa dispara, asa, ca si cand folosesti o pastila care iti ia durerea cu mana”

2 septembrie 2022
Autor:
Senior Software

Pangram, producatorul pastelor Monte Banato, si-a optimizat intreaga afacere cu suita de sisteme integrate pentru managementul afacerii, de la Senior Software. Compania a solutionat multiple provocari, cu care se confrunta si alte afaceri din Romania, obtinand control crescut asupra costurilor si cash-flow-ului, acuratete crescuta a datelor, viteza mai mare de lucru si o gestionare mult mai eficienta a resurselor utilizate in productie si distributie.

Monte Banato, liderul pietei de paste fainoase cu ou din Romania, a inregistrat o lista lunga de beneficii, folosind sistemele integrate Senior Software, perfect adaptate particularitatilor de business ale companiei. Cu o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro, Pangram produce zilnic 40 de tone de paste si 2,5 tone de saratele si a reusit in ultimii ani sa creasca operativitatea pe toate segmentele de business datorita proceselor integrate si conectate.

Monte Banato a inceput in urma cu 4 ani sa foloseasca un pachet de solutii furnizate de Senior Software, simplificand astfel activitatea si eliminand problemele majore din companie. Pachetul, prin care compania a continuat sa obtina rezultate remarcabile, este format din: SeniorERPsoft ERP pentru managementul integrat al resurselor, SeniorVisualBI – soft BI pentru raportarea si analiza datelor si SeniorSFAsoft SFA pentru managementul agentilor de vanzari. Urmarirea planului si calculul costurilor de productie, colectarea si transmiterea comenzilor, facturarea si rezervarea stocului si gestionarea bugetelor de marketing sunt doar o serie de procese optimizate.

Echipa Monte Banato utilizeaza SeniorVisualBI de la Senior Software, solutie pemru analize si raportari detaliate

”In procesul de urmarire a planului de productie, prin rapoarte personalizate din ERP, reusim sa economisim undeva la 2 ore pe zi cu usurinta, orice informatie fiind la distanta de cateva secunde. SFA ne aduce marele avantaj de a fi o solutie integrata cu ERP. Integrarea solutiilor presupune o functionalitate in timp real, iar problemele de erori aparute in comunicare dispar complet. Echipa noastra de vanzari are acces rapid la tot ce inseamna stocuri, bugete. Totul se intampla in timp real, inclusiv transmiterea comenzilor.

Solutia Business Intelligence o folosim pe doua directii, pe zona de vanzari si pe cea de financiar. Avem posibilitatea sa urmarim efectele promotiilor pe care le lansam, sa gestionam bugetul de promotii si sa vedem in ce masura se consuma acele bugete. Pe partea de financiar lucrurile s-au simplificat incredibil de mult. Datorita automatizarii, tot ce inseamna raportare lunara catre grup se intampla intr-un timp mult mai scurt, nu mai discutam de zile, ci de ore”, a spus Liviu Semenescu, Director General Pangram.

Provocarile din afacerea Monte Banato, solutionate cu sistemele Senior Software

Inainte de a implementa sistemele Senior Software, principala problema a producatorului o reprezenta faptul ca vechiul soft ERP nu prezenta perspective de dezvoltare si cauza probleme in ceea ce priveste reconcilierea datelor, acuratetea informatiilor lasand foarte mult de dorit. Echipa Monte Banato era nevoita sa realizeze in permanenta calcule si sa lucreze cu diferite fisiere in Excel, incepand de la productie si pana la logistica si financiar, iar informatiile nu se aliniau sau lipsea posibilitatea de gestionare a acestora in vechiul sistem pentru managementul resurselor.

Totodata, gestionarea mijloacelor fixe, a amortizarilor, nu era posibila pana la inlocuirea softului anterior cu SeniorERP. Lipsa vizibilitatii asupra stocurilor si asupra productiei programate, a posibilitatii de previziune in achizitie, dar si producerea de erori umane si un volumul crescut de cantitati comandate de catre clienti si nelivrate, erau alte probleme intampinate de Pangram. Un alt aspect ce cauza dificultati in companie il reprezenta utilizarea de solutii software de la furnizori diferiti, fiind necesara interconectarea sistemelor, fapt ce cauza numeroase probleme precum generarea unor preturi gresite sau aplicarea unor promotii in mod defectuos.

”Cu solutiile integrate Senior Software, problemele au inceput sa dispara, asa, ca si cand folosesti o pastila care iti ia durerea cu mana. Lista de beneficii este destul de lunga si se tot lungeste pe zi ce trece. Avem beneficii pe toate segmentele si la toate nivelurile. 

Un beneficiu important, adus de solutiile software, l-a reprezentat scaderea la aproape zero a cantitatilor solicitate de clienti si nelivrate. Modul de operare in sistem inlatura erorile umane, iar optimizarile sunt atat pe partea de vanzari si tin de forta de vanzare, care are o imagine imediata asupra stocurilor, cat si pe partea de logistica si de programare a productiei. Pe zona de aprovizionare putem face previziuni de achizitie.

Inainte, existau intarzieri in urmarirea evolutiei costurilor si aveam un delay de o luna in a actualiza pretul de productie, iar in prezent totul se intampla in timp real si avem o imagine imediata asupra variatiilor, fiind un plus in special in timpii de reactie. Incepand cu 2021 a venit acest tavalug al cresterii costurilor de productie, tavalug care acum se poate urmari in timp real. Ultimele beneficii tin de partea de bugetare, de inchidere a unei luni si de P&L, unde vezi imediat ce costuri nu ti-au fost facturate”, a completat Liviu Semenescu.

Producatorul pastelor Monte Banato a inceput colaborarea cu Senior Software datorita pachetului complet de solutii integrate de business, de care dispune furnizorul. Alte aspecte apreciate vizeaza flexibilitatea furnizorului fata de alti provideri, dedicarea pentru dezvoltarea sistemelor in raport cu necesitatile afacerilor din Romania si implementarea rapida a solutiilor. Planurile de viitor ale producatorului urmaresc dezvoltarea companiei si extinderea colaborarii cu Senior Software. Beneficiile si schimbarile inregistrate de echipa Pangram, in urma utilizarii solutiilor Senior Software, sunt detaliate in studiul de caz video realizat in cadrul companiei.

 

Despre Pangram – Monte Banato

Pangram a adus pentru prima data, pe piata din Romania, conceptul de paste fainoase cu ou. Fondata in 1994, afacerea a devenit cunoscuta prin brandul Monte Banato. Activitatea companiei se axeaza pe productia si distributia de paste fainoase si saratele din brandul Monte Banato, dar si pe distributia de produse din brandurile italiene Colussi, Misura si Agnesi. Piata de desfacere a activitatii Pangram se extinde in toata Romania si in toate retelele multinationale.

Despre Senior Software

Senior Software este unicul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software a inceput activitatea cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 7 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram