Montarea unei pompe submersibile de la Shop Einstal in sistem hidrofor

Pentru cei care isi doresc instalarea unei pompe submersibile in sistem hidrofor, toate elementele vor fi achizitionate separat. Shop Einstal, magazinul online sau fizic dedicat acestei nise de instalatii termice si sanitare, pune la dispozitie toate cele necesare, pompe si hidrofoare variate.

Pentru adancimi mai mari de 8 metri, hidroforul de suprafata nu va trage apa, ci va fi necesara pompa submersibila in sistem hidrofor. O astfel de alegere pentru alimentarea cu apa vine cu o serie de avantaje:

  • Pentru adancimi mai mari este absolut necesar.
  • Vasul de expansiune poate fi montat si in casa sau in camera tehnica special amenajata pentru aceasta si nu exista deci risc de a ingheta.
  • Sunt evitate situatiile ce tin de riscul de a inunda caminul.
  • Mai putini bani cheltuiti pentru ca nu este necesar un camin pentru hidrofor.

In ceea ce priveste schema de instalare, aceasta poate fi disponibila la Shop Einstal.

Pompa submersibila

Pompa este imersata pe fundul putului si este important sa nu atinga fundul acestuia. Asezata la aproximativ 1 metru deasupra apei, aceasta regula este importanta pentru buna functionare a pompei.

In cazul in care aceasta functioneaza un timp mai indelungat, este necesara verificarea ca pompa sa fie imersata in apa, pentru a evita arderea acesteia, intrucat functioneaza pe uscat. Poate fi protejata cu sonda de nivel de protectie pentru lipsa de apa si un regulator de nivel.

Atentie la clapeta de sens

Una din problemele ce intervin in ceea ce priveste montarea pompelor submersibile se refera la clapeta de sens. Aceasta va fi montata imediat dupa pompa, la un 1 metru. In unele cazuri pompele nu sunt prevazute cu o astfel de clapeta sau sorb de clapeta de sens.

O clapeta de sens poate fi montata si pe teava de refulare. In orice caz, este bine de stiut ca un astfel de element ajuta la prevenirea problemelor ce sunt cauzate de coloana de apa, reducand totodata si socurile hidraulice.

Presostat

Acest echipament porneste pompa sau o opreste, in functie de cum este presiunea. Acest reglaj va fi posibil atat pentru pornire, cat si pentru oprire. Desi de regula acesta ar trebui sa fie reglat deja din fabrica, in teorie utilizatorul nu ar avea de ce sa mai umble la el, asta in functie de eventuale nereguli de functionare ce vor impune si testarea ca acest element sa fie la reglajul corespunzator.

De mentionat ca si vasul de hidrofor are parametrii normali de functionare asa cum este reglajul din fabrica. Eventual vor fi facute verificari intrucat din cauza uzurii apar si defectiunile. La vasul de hidrofor trebuie verificata si refacuta, daca se impune, presiunea din membrana.

Toate elementele ce compun pompa submersibila in sistem hidrofor si nu numai sunt regasite la Shop Einstal. Pentru o alegere corespunzatoare in functie de debitul de apa necesar unei familii este de preferat ca cei interesati sa ceara si consilierea profesionala. Detalii si varietate de produse de acest gen sunt regasite in cadrul paginii www.shop-einstal.ro.