Monsanto Romania prezinta noi solutii pentru cresterea randamentului

27 iulie 2015

O agricultura performanta si durabila presupune utilizarea celor mai noi tehnologii in domeniu. De aceea, cu ocazia acestui eveniment, printre solutiile prezentate de Monsanto se regasesc generatia noua de hibrizi conventionali de porumb Dekalb, utilizarea biostimulatorilor Novozymens pentru tratarea semintelor de porumb, semanatul de precizie realizat in baza informatiilor obtinute prin cartografierea parcelei, luandu-se in considerare textura solului si densitatea optima a hibrizilor.

“A devenit deja o traditie ca in fiecare an sa prezentam noutati tehnologice partenerilor nostri, fermierii. Suntem intotdeauna alaturi de ei, impartasind solutii agronomice inovatoare pentru maximizarea productiilor si profitului in ferme. Platforma tehnologica unde se desfasoara evenimentul exemplifica progrese recente din tehnologia porumbului”, afirma Alina Arsene, Director Tehnic Monsanto Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Evenimentul “Profesionistii campului” se desfasoara astazi la Cocora in judetul Ialomita, unde participa aproximativ 40 de clienti strategici, utilizatori ai produselor Dekalb. Vizitatorii pot observa hibrizii de porumb DEKALB de ultima generatie si raspunsul acestora in diferite conditii de cultura, unele dintre acestea fiind: diverse tipuri de sol, densitati si viteze de semanat.

La nivel european, proiectul se desfasoara in 7 tari: Franta, Spania, Germania, Ucraina, Rusia, Ungaria si bineinteles Romania, in judetele Timis, Teleorman si Ialomita.

Despre Monsanto
Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune, utillizand mai eficient apa si alte resurse importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii. Pentru a afla mai multe despre Monsanto, despre angajamentul nostru si despre cei peste 20.000 de angajati, va rugam sa vizitati: discover[.]monsanto[.]com, monsanto[.]com, www[.]monsanto[.]ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram