Modalitati pentru impermeabilizarea pentru cutii carton

CUTII CARTON

Odata cu dezvoltarea tehnologica si cu descoperirea unor noi modalitati de a ambala produsele perisabile dar si pe cele neperisabile. Dar inconvenientul cel mai mare la acestea este ca nu ofera o permeabilitate fata de intemperii asa cum se cuvine iar acest subiect a fost de-a lungul anilor subiect de cercetare pentru a gasi metode cat mai bune si mai avansate pentru a asigura impermeabilitatea pentru aceste cutii carton.

Cel mai mare inamic al acestor cutii carton este umezeala. Drept urmare sunt necesare cateva demersuri deosebit de esentiale astfel incat dupa realizarea acestora sa indeplineasca cerintele consumatorilor dar si a produselor care solicita un anumit tip de ambalare si anumite conditii pentru a se putea pastra corespunzator. Prin intermediul metodelor de impermeabilizare a acestor cutii carton este posibil si transportul lichidelor.

Cutii carton – Metode de impermeabilizare populare

Printre cel mai frecvent utilizate metode se numara impermeabilizarea cu ceara. Dupa cum se stie, ceara are multe intrebuintari pe care sa le puteti utiliza in diverse domenii de activitate. Dar, noi vom vorbi despre impermeabilizarea cutiilor de carton cu ceara. Aceasta impermeabilizare este necesara pentru a oferi un grad de rezistenta mai mare cutiilor de carton si, in momentul in care se aplica o asemenea metoda, atunci este bine de retinut ca acesta nu se preteaza la orice tip de carton. In anumite situatii impregnarea cu ceara numai la suprafata este suficienta pentru a oferi impermeabilizarea de care este nevoie. Pentru a putea duce aceasta munca la bun sfarsit, se utilizeaza un compus din parafina sau un amestec de cleiuri.

Aplicarea cerei pentru impermeabilizarea acestor cutii carton se poate face prin doua metode fie prin aplicarea acesteia pe verticala fie prin scufundarea propriu – zisa a cartonului. A doua metoda este considerata a fi cel mai dificil de realizat intrucat presupune foarte multa dexteritate si pricepere din partea utilizatorului. Aceasta metoda de impermeabilizare cutii carton este laminarea. Un avantaj pe care il ofera aceasta metoda de impermeabilizare este aceea ca in urma aplicarii acestui procedeu, rezistenta materialului la umezeala este mult mai ridicata.

De obicei se lamineaza doar o parte a cartonului ceea ce nu asigura o rezistenta completa in fata intemperiilor. Cu toate acestea este o metoda la fel de populara utilizata pentru imbunatatirea caracteristicilor cutiilor de carton si pentru a conferi o rezistenta deosebita.

Tompack solutia dumneavoastra pentru cutii carton de inalta calitate

Acestea sunt doar doua dintre metodele cele mai cunoscute iar cercetatorii lucreaza in permanenta pentru a putea sa se obtina solutii cat mai putin costisitoare pentru care avantajele sunt pe masura. In plus, aparitia materialelor biodegradabile a dus la necesitatea creearii unor metode care sa permita impermeabilizarea cutiilor din astfel de materiale.

Cat despre utilitatea acestor cutii carton nu putem spune decat ca acestea ofera foarte multe beneficii si devin foarte utile in momentul in care este necesar sa se transporte lucruri in conditii de siguranta.

Mai multe detalii puteti sa descoperiti pe website-ul www.tompack.ro unde solutiile inovatoare si accesibile sunt la indemana dumneavoastra. Tot aici puteti sa gasiti si datele noastre de contact pe care sa le utilizati ori de cate ori doriti sa aflati informatii suplimentare.


CONTACT:

Manager: 0744-698439 | 0788-637775

Comercial : 0722.711.026

Productie : 0788-645970