Modalitați de combatere a excluziunii sociale a femeilor

11 octombrie 2012
Autor:
dowmedia08

Conferințele au ca scop creşterea nivelului de informare şi sensibilizare a autorităţilor publice locale și centrale, partenerilor sociali, societăţii civile şi mass-media cu privire la perspectiva de gen şi promovarea principiului egalităţii de şanse.
Se impune o schimbare a atitudinilor, comportamentelor şi structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme, să aibă o participare activă în societate şi un acces facil pe piaţa muncii. Ȋn pofida progreselor ȋnregistrate, ȋn special ȋn domeniul educației și al ocupării, femeile ȋntȃmpină ȋncă obstacole ȋn atingerea unei egalități reale. Deseori, atitudinile şi comportamentele se bazează mai degrabă pe clişee şi stereotipuri, decât pe cunoaşterea drepturilor și este ȋncă necesară aducerea ȋn discuție a modalităților de combatere a discriminării pe criterii de gen.

Fiecare din cele doua conferinţe va avea un program structurat în două părţi, aferente celor două zile de desfăşurare.
I. În prima parte, vor avea loc prezentări în legătură cu tematica egalităţii de şanse. Se vor aborda teme precum hărțuirea morală și violența la locul de muncă, sau eliminarea stereotipurilor privind promovarea profesională pe criterii de gen.
II. Cea de-a doua parte se va desfăşura sub forma unei sesiuni interactive de lucru, sub ȋndrumarea doamnei psiholog Clara GAROFOLI, expert italian ȋn domeniul egalității de șanse. Vor fi abordate stereotipurile de gen, precum şi aspecte ale utilizării limbajului non-sexist.
Ȋn cadrul conferințelor, vor fi diseminate broșura cu titlul „Femeia ȋn societate – reprezentare, recunoaștere, respect” și studiul “Profiluri de inegalitate de șanse în România – cauze și efecte. Analize sectorialeˮ.
Conferinţele regionale de la Constanța se desfăşoară în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale”, ID POSDRU/97/6.3/S/63007.
Proiectul este implementat de CNSLR-Frăţia, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie “LAZĂR EDELEANU”, Federaţia Sindicatelor din Comerţ, Federația Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală “COLUMNA”, Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “SPIRU HARET”, Institutul de Educaţie şi Studii Sindicale, Fundația Dezvoltare în Europa, Centro Servizi CISL CSC SRL şi Unionservices SRL.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram