Metode pentru indepartarea depunerilor de tartru

Tartrul este reprezentat de niste depuneri care se remarca pe suprafetele interioare ale dintilor, mai ales pe incisivii mandibulari si pe fetele dinspre obraz ale molarilor de pe arcada superioara. Acesta este foarte nociv pentru sanatatea orala, pentru ca in timp poate duce la afectiuni grave ale gingiilor si ale dintilor, ducand chiar la pierderea acestora. De aceea este necesar sa stim cum putem sa prevenim si sa luptam cu depunerile de tartru, pentru a ne mentine un zambet frumos si sanatos.

Cabinet stomatolog Dristor

Factorii care influenteaza cel mai mult aparitia placii bacteriene si depunerea tartrului sunt consumul de alimente bogate in calciu si pigmenti, fumatul si anumite schimbari la nivelul salivei. O buna igiena orala este primul pas spre combaterea tartrului supragingival si a celui subgingival, care este mult mai greu de indepartat.

Pe langa aspectul inestetic pe care il genereaza, tartrul poate conduce la o respiratie neplacut mirositoare, parodontoza, aparitia cariilor si mobilitate a dintilor. De aceea este foarte important sa stim care sunt principalele metode de lupta cu acest factor foarte daunator sanatatii dintilor.

Detartrajul

Detartrajul realizat in cabinetul medicului stomatolog este principala solutie de indepartare a tartrului supragingival si subgingival. Aceasta procedura ar trebui sa se realizeze de doua ori pe an, insa pentru unele cazuri mai complexe, in cazul fumatorilor si persoanelor ce au implanturi dentare, este recomandat ca acesta sa se efectueze chiar si mai des. In mod traditional, acesta se face cu ajutorul unui instrumentar specializat, insa tratamentul modern cu ultrasunete ii ofera pacientului o experienta mai confortabila.

Periajul dentar corect

Igiena orala este esentiala in prevenirea tartrului si un periaj dentar corect, realizat de cel putin doua ori pe zi este primul pas pentru a ne apara de depunerile de placa bacteriana. Daca nu ai acces la periuta de dinti dupa fiecare masa, este recomandabil sa mananci un mar sau sa mesteci o guma fara zahar.

Pentru a primi sfaturi complete si avizate in acest domeniu, iti recomandam Clinica Dental Crown Health, un cabinet stomatologic din Bucuresti, unde vei intalni specialisti capabili sa iti ofere solutiile potrivite pentru tine. Aceasta clinica stomatologica din sectorul 3 te intampina cu o echipa prietenoasa de profesionisti, iar pentru detalii click aici.