Materiale compozite – care sunt cele mai potrivite materiale pentru ranforsare in functie de lucrarile efectuate?

21 august 2018
Autor:
Creative Webvertising

Lucrarile de constructie, reparatie si intretinere ale ambarcatiunilor navale sunt complexe, necesitand astfel ustensile adecvate, materialele specifice si personal specializat pentru efectuarea acestor lucrari. Gama actuala de materiale compozite cuprinde o varietate de elemente de ranforsare, cu ajutorul carora sunt consolidate lucrarile de constructie si reparatie.

Materiale compozite – clasificarea tipurilor de produse necesare pentru lucrarile complexe de constructie ambarcatiuni navale

Pentru realizarea lucrarilor care implica aplicarea rasinilor epoxidice, este nevoie de alegerea si achizitionarea materialelor auxiliare care completeaza proiectele demarate: aplicatii de lipire, realizarea proiectelor de laminare si toate tipurile de lucrari care implica aplicarea rasinii epoxidice.

Materialele compozite din carbon

-     Benzi unidirectionale fibra carbon de diferite latimi (50-75 mm)

Benzile unidirectionale de ranforsare fabricate din carbon sunt folosite pentru imbunatatirea rigiditatii dupa o directie, pentru a creste rezistenta la compresiune si tractiune, in conditiile majorarii minime a greutatii si grosimii. Pentru facilitarea manevrarii si umezire, legaturile de fibre de carbon sunt fixate cu ajutorul unei tesaturi din fibre de sticla. Caracteristici: 330g/m²; grosime – 0,40mm.

-     Benzi tesatura plana din fibra de carbon de diferite latimi (50-75 mm)

Aceste benzi sunt destinate pentru optimizarea rezistentei la comprimare si tractiune. Caracteristici: 232g/m²; grosime – 0,37mm.

-     Tesatura de carbon cu latime 1000mm

Acest produs este creat pentru a imbunatati rezistenta la compresiune si intindere a laminatelor. Caracteristici: 200g/m²; grosime – 0,30mm.

Materialele compozite din sticla

-     Banda de fibra de sticla – tesatura simpla

Aceste benzi fabricate din sticla au marginile tivite si sunt tesaturi extrem de versatile. Utilizate impreuna cu rasina epoxidica, benzile de fibra de sticla garanteaza rezistenta suplimentara la tractiune si abraziune, impiedicand formarea aparitiei fisurilor, crapaturilor fine. Benzile din fibra de sticla pot fi utilizate separat, fiind adecvate pentru ranforsarea carenei, puntii sau traverselor, dar si pentru toate aplicatiile din aceasta categorie.  Caracteristici: 175g/m²;

-     Tesatura plana fibra sticla cu latime 1000mm

Tesaturile plane din fibra sticla sunt potrivite pentru aplicatiile de tip – fabricare laminate compozite si lucrari reparatii structuri de fibra de sticla. De asemenea, tesaturile plane pot fi utilizate pentru lucrari de acoperire lemn, pentru cresterea rezistentei la abraziune. Utilizate impreuna cu rasina epoxidica marca West System, materialul rezultat devine transparent, conferind lucrarilor realizate aspectul de “lemn natur”. Greutate specifica: 135g/m²;

-     Tesatura diagonala fibra sticla cu latime 1200 mm

Tesaturile diagonale din fibra sticla au aceeasi intrebuintare precum si cele plane, mai exact, sunt potrivite pentru reparatiile structurilor de fibra de sticla si pentru fabricarea laminatelor compozite. Oferind rezistenta la abraziune, tesaturile diagonale pot fi utilizate cu succes in aplicatiile de tip acoperire pentru lemn. Udate corespunzator cu rasinile epoxidice West System, materialul devine transparent, cu aspect clar de “lemn natur”. Greutate specifica: 200g/m²;

Materiale compozite din aramida

-     Banda tesatura plana din aramida cu latime 50 – 75 mm.

Produsele confectionate din aramida prezinta rezistenta ridicata la rupere, abraziune si la impact, gratie proprietatii acestui material de a absorbi si distribui energia. Benzile din tesatura din aramida sunt excelente pentru a asigura rezistenta suplimentara pentru aplicatii sau spatiile supuse la traficul si utilizarea intensa, cum sunt chila caiacului sau a canoei. Caracteristici: 200g/m²; grosime – 0,39 mm.

Materiale compozite hibride

-        Material hibrid carbon-aramida (latime: 1000mm; 188g/m²)

Rezistenta la impact si abraziune a aramidei si rigiditatea carbonului sunt mixate pentru obtinerea unui material hibrid, care rezulta in tesaturi drepte, utilizate pentru ranforsare.

Boatfix.ro – magazin online specializat in distributia de materiale compozite din carbon, sticla si aramida

Cunoscand exigentele acestui tip de lucrari de reparatii si intretinere, magazinul specializat Boatfix asigura o gama de produse bine structurata pentru domeniul constructiilor ambarcatiunilor navale. Pentru categoriile rasini epoxidice si materiale compozite, magazinul colaboreaza doar cu companii producatoare de materiale adecvate in principal constructiilor navale, produsele putand fi insa utilizate si pentru alte aplicatii.

---------------------------------------

CONTACT

Website: https://www.boatfix.ro/

Telefon – 021 320 44 70

Mail – [email protected] 

Adresa – Calea Vitan, Nr.23, Et.6 – Sector 3, Bucuresti.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram