Masajele de relaxare - intre mit si realitate

10 aprilie 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre masaje, beneficiile acestora si despre faptul ca pot fi recomandate publicului larg, indiferent de varsta. Poate ca nimic nu este o noutate aici, exceptand faptul ca se „amesteca” conceptele si unii nu mai delimiteaza tipologia masajelor. Desigur ca la baza masajele au acelasi scop si anume de a relaxa si detensiona.

Dezbatem astazi cateva dintre cele mai frecvente mituri legate de masaje, pentru a intelege mai bine acest subiect:

#1 masajul trebuie sa doara pentru a avea efecte

Dupa cum ar spune unii, mai intai simti durerea pentru ca mai apoi sa simti relaxarea. Conform acestei teorii se pare ca masajul trebuie sa fie profund pentru a detensiona muschii. Partial adevarat, dar nu prea are legatura cu relaxare. Explicatia este simpla: masajele profunde sunt de fapt cele anticelulita, care trebuie sa actioneze asupra stratului de grasime adanc format sub piele. Masajele pentru relaxare nu au legatura cu durerea.

#2 efectele masajelor sunt de moment

Fals din nou. Sesiunile de masaj de relaxare Bucuresti realizate constant pot avea efecte benefice pe termen lung. Exista reactii in lant: organismul resimte stare de bine, stresul este diminuat, muschii se simt mai relaxati, somnul este imbunatatit. Asadar uneori este suficient sa te revigorezi cu un masaj bine realizat si vei simti efectele benefice chiar si zile dupa.

Daca ne referim la masajele cu scop terapeutic, este adevarat ca acestea pot avea efecte de moment. Spre exemplu, tehnicile de masare aplicate pot incalzi usor zona, pot diminua durerea, dar aceasta are sanse sa reapara la scurt timp din nou. Asadar se recomanda de obicei sesiuni repetate de masaje pentru a beneficia complet de efectele acestor miscari.

#3 masajele sunt de fapt la fel

Este doar o idee preconceputa. Exista de fapt numeroase variante, de la masaj erotic si pana la cele de relaxare regasite pe lista de servicii la spa-uri. Masajul sportiv va fi menit sa refaca conditia fizica, in timp ce un masaj terapeutic este menit sa contribuie la tratarea unei afectiuni.

#4 masajul echivaleaza cu o terapie de detoxifiere

Se stie ca unul din efectele cunoscute ale masajelor se refera la imbunatatirea fluxului sanguin. Totusi nu exista dovezi care sa sustina teoria conform careia masajele ajuta la detoxifiere, la eliminarea mai rapida a toxinelor. Masajul poate eventual sa imbunatateasca activitatea sistemului limfatic spre exemplu.

Implica masajul doar stimularea muschilor? Nu se poate spune ca este doar despre atat. Mai ales cand ne referim la cele de relaxare, masajele au loc intr-un cadru placut, intim, cu un deocr imbietor. Se vor folosi tot felul de arome, uleiuri esentiale. Chiar daca tehnica de masare se axeaza in special pe grupe de muschi, de fapt toata pielea, tot corpul este rasfatat. Articulatiile sunt si ele importante, asadar nu doar muschii vor fi masati.

Atunci cand alegi locul si persoana care sa iti ofere un masaj pe cinste fii atent/a la ce presupune masajul si in ce conditii se va desfasura.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram