fbpx

Marturiile crestine – poarta spre cunoastere si credinta

marturii crestine

Vietile sfintilor pe care ii cinsteste Biserica sunt un model si un reper pentru multi crestini astazi. Sunt surse de inspiratie, ajutor in situatiile dificile prin care viata ii incearca, dar si o cale spre dezvoltare si crestere pe plan duhovnicesc. Cei care au ajuns sa constientizeze importanta unei vieti traite in ascultare al Cuvantului Vietii – Biblia, cauta sa isi desavarseasca statutul pe care si-l insusesc, cel de a fi crestin.

Traim intr-o lume in care multi sunt crestini, insa viata lor este departe de ceea ce semnifica asta. Faptele, umblarea, gandurile, dar mai ales telul in viata nu au nici o legatura cu principiile credintei. Sunt stari pe care multi ajung sa le constientizeze insa, fiind incercati de viata sau pur si simplu fiind in cautarea linistii interioare.

Pilde vii si astazi sunt vietile celor care traiesc dupa cum invata Scripturile. Intr-o lume in care goana dupa bunastarea proprie, dupa averi si agoniselile pamantesti primeaza, grija pentru suflet ajunge sa ocupe loc secundar in cele mai bune cazuri. Sunt insa o sursa de inspiratie si totodata o recomandare pentru cei care doresc sa se desavarseasca in viata de crestin marturiile celor care au trait altfel pe pamant, incercand sa fie un exemplu de credinta.

Marturiile crestine – usa spre descoperiri si o cunoaștere mai indeaproape a ceea ce inseamna crestinatatea

Poate motivul pentru care multi nu simt fiorul ce ar trebui sa caracterizeze viata de crestin este forma dupa care traiesc. Respectarea celor sfinte, a traditiilor de peste an pe care Biserica le imbratiseaza sunt importante, insa nu suficiente pentru a desavarsi un crestin. Modul in care acesta traieste in lume, deciziile pe care le ia, raspunsurile pe care le da in incercari – acestea sunt testele care ii vor demonstra ca duce viata unui crestin veritabil.

In diversele marturii crestine disponibile de altfel si in libraria online Maranatha – www.librariamaranatha.ro – sunt relatate trairi si amintiri pline de sens duhovnicesc. Acestea ilustreaza fie modul in care Dumnezeu si-a facut simtita prezenta in viata protagonistilor, fie adevaruri dureroase din perioada prigonirilor, in care crestinii erau inchisi pentru marturisirea Adevarului.

Volume precum Istoria unei Jertfe, Strangeti firmiturile sau Hristos – Marturia mea ale binecunoscutului scriitor si poet crestin Traian Dorz, dar si altele apartinand scriitorilor romani sau de peste hotare, nu sunt altceva decat graitoare pilde vii, izvor nesecat de inspiratie pentru cei ce doresc sa paseasca pe usa cunoasterii, a desavarsirii in viata de credinta. Cum altfel poti simti transformarea in viata personala decat cunoscand si urmand exemplul celor ce s-au jertfit pentru credinta?

Sunt povestiri rasculatoare, marturii crestine ce cuprind intamplari istorice, exemple ale unor oameni a caror viata a fost transformata complet de evenimente diverse prin care au ajuns sa il cunoasca pe Dumnezeu. Nenumarate exemple de carti in acest sens sunt disponibile in cadrul librariei Maranatha. Tot aici gasesc cei interesati resurse crestine variate, incepand de la Biblii in versiuni diverse, romane crestine, carti pentru copii, cadouri crestine si lista poate continua.