fbpx

Mare Nostrum organizeaza un workshop pentru formarea de interpreți ai naturii

Constanța, 29 ianuarie 2014 – Mare Nostrum organizează miercuri, 29 ianuarie 2014 – de la ora 10:00, la Delfinariul, din Constanța, un workshop dedicat celor care doresc să devină interpreți ai naturii.
Evenimentul face parte din proiectul ”Natura înseamnă totul”, unul dintre cele două proiecte desemnate câștigătoare, din orașul Constanța, în cadrul programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest.
În cadrul acestui workshop, participanții vor înţelege, conştientiza şi vor responsabiliza în legătură cu problemele din zona de coastă, care includ activitatea umană şi efectele ei. Astfel, se urmăreşte dezvoltarea şi promovarea traseului, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, precum şi crearea structurii transnaţionale funcţionale care poate interpreta aspecte ale biodiversităţii din zona proiectului.
La acest workshop vor participa studenți implicați în concursul „Povestea mea te fascinează”, dar și voluntari HEINEKEN, angajați ai Complexului Muzeal de știinte ale naturii și voluntari Mare Nostrum.
La acest curs se va pune accent pe interpretarea naturii, o metodă inovativă şi educativă prin care se urmăreşte satisfacerea setei de aventură și cunoaștere a turiştilor, precum şi curiozitatea acestora, oferind noi semnificaţii naturii, inspiraţie.
De asemenea, oferim noi oportunități de a petrece timpul liber într-un mod distractiv, relaxant şi educativ pentru a face oamenii să revină cu plăcere de fiecare dată în aceste locuri.

Proiectul “Natura înseamnă totul”, a fost unul dintre cei doi câștigători ai programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunități”, ediția 2013, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest în orașul Constanța. În urma unui proces de evaluare a tuturor proiectelor înscrise în programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”, juriul programului a desemnat două organizaţii neguvernamentale câştigătoare în orașul Constanța care au primit un grant în valoare de 50.000 RON fiecare. Proiectul ”Natura înseamnă totul” se desfășoară în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și a avut o durată de șase luni (august 2013 – februarie 2014)

Contact: Cecilia Pătrăhău
Responsabil PR/Fundraising ONG Mare Nostrum
Mobile: +40740319631
E-mail: [email protected]

Despre ONG Mare Nostrum
Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei pentru mediu şi a presiunii faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

Despre HEINEKEN pentru Comunităţi
Programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este implementat de compania HEINEKEN şi Asociaţia CSR Nest, ca parte din agenda globală de sustenabilitate a grupului HEINEKEN, “Brewing a Better Future”. Obiectivul general al programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este acela de a sprijini cele 4 comunităţi locale (Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş) unde compania HEINEKEN este prezentă cu câte o fabrică, prin implicare activă şi responsabilă în comunitate. HEINEKEN susţine comunităţile locale în care îşi desfăşoară activitatea – şi care au nevoi complexe şi multiple – investind în programe relevante pentru aceste comunităţi.