fbpx

Mănuși din latex versus mănuși din nitril. Ce alegi pentru nevoile tale?

Te afli în căutarea celor mai bune mănuși de unică folosință pentru domeniul în care activezi? Materialul din care acestea sunt confecționate trebuie să reprezinte un criteriu de alegere esențial pentru tine. 

În procesul de realizare a acestei categorii de mănuși, cele mai preferate materiale sunt latexul și nitrilul. Proprietățile acestora garantează beneficii de utilizare despre care vorbim în cele ce urmează, pentru o sesiune de cumpărături bazată pe o informare corectă: 

Ce rol au mănușile de unică folosință? 

Mănușile de unică folosință asigură un nivel de protecție ridicat în fața unor factori de risc pentru organismul uman: agenți patogeni diferiți (virusuri, bacterii sau fungi), precum și substanțe de natură toxică, utilizate adesea în laboratoarele de analize medicale.

În cazul intervențiilor chirurgicale, mănușile de unică folosință au rolul de a expune cât mai puțin zonele de incizie, în fața unor factori de risc precum cei menționați mai sus, alături de alte produse utilizate cu scopul dezinfectării blocului operator.

Costurile pentru achiziționarea și utilizarea mănușilor de unică folosință sunt cât se poate de avantajoase, raportându-ne la beneficiile pe care le oferă materialele din care acestea sunt realizate. Iată mai multe informații importante despre mănușile din latex și mănușile din nitril: 

Ce utilitate oferă mănușile din latex? 

Mănușile de unică folosință realizate din latex garantează un nivel sporit de rezistență la rupere și înțepare. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care se utilizează în săli de operație sau cabinete medicale, în cadrul procedurilor ce implică utilizarea de instrumentar specific.

Un alt argument în favoarea alegerii acestor produse de unica folosinta are legătură cu percepția oferită utilizatorului, atunci când acesta le poartă. Mănușile realizate din latex permit o dexteritate excelentă, nu alunecă de pe degete și se dau jos cu simplitate.

Ce utilitate oferă mănușile din nitril?

În condițiile în care o persoană dezvoltă o alergie la nivelul pielii, ca urmare a contactului direct cu latexul, poate opta pentru un material alternativ, ce oferă la fel de multe beneficii în utilizare: nitrilul. 

Mănușile din nitril se pun cu ușurință pe mâini și se mulează excelent pe forma acestora, fără a exista riscul de alunecare, în timpul activității practicate. Nitrilul este recunoscut pentru rezistența sa sporită sub acțiunea substanțelor toxice sau cu efect coroziv, așa cum sunt acizii si hidrocarburile. 

Comandă acum manusi chirurgicale de unica folosinta confecționate din nitril!

Nitril sau latex pentru mănușile de unică folosință?

Aceste produse reprezintă o barieră de protecție vitală pentru minimizarea riscului de contaminare, la contactul cu material biologic potențial infecțios: sângele și alte fluide corporale, membrane mucoase, pielea neintactă a pacienților supuși intervențiilor etc 

De asemenea, sunt utile și în cazul în care se lucrează cu substanțe toxice, mai ales în contextul în care acest risc de expunere este dublat și de pericolul de rupere sau înțepare. De aceea, mănușile de nitril sunt preferate în timpul activităților medicale: intervenții chirurgicale, teste de laborator sau controale de rutină cu instrumentar specific. 

Mănușile din latex sunt o variantă mai accesibilă, din punct de vedere al prețului, fiind recomandate în alte domenii de activitate unde nu există riscul expunerii în fața substanțelor toxice, sau a posibilelor puncții. Însă trebuie precizat faptul că latexul permite o dexteritate mult mai bună. 

Intră pe link-ul de mai sus și comandă cele mai eficiente produse din oferta Lime Medical. Ține cont de beneficiile pe care le asigură materialele din care acestea pot fi confecționate, raportându-le la meseria pe care o practici, pentru o alegere 100% inspirată!