Luna autismului incheiata de Pentru Voi la Timisoara prin vernisaj si concert extraordinar

2 mai 2013

2 mai, Timișoara

Fundația “Pentru Voi” a încheiat luna aprilie, luna mondială pentru conștientizarea autismului, prin două evenimente de anvergură atât prin scopul nobil de sprijinire a persoanelor cu dizabilități intelectuale, cât și prin organizațiile și oamenii care s-au implicat.

Vineri, 26 aprilie, doar cu câteva zile înainte de încheierea domniei MS Regina Betarix a Țărilor de Jos, am sărbătorit prietenia română-olandeză printr-o expoziţie de picturi inspirate de marii maeştri olandezi găzduită de Galeria Jecza.

Vernisajul a fost organizat de dna Sorina Jecza – președinte Fundația InterArt Triade în parteneriat cu Facultatea de Arte Plastice, iar lucrările au fost realizate de studenții clasei doamnei Liliana Mercioiu – dr. lector în arte vizuale: Andrei-Marius Părăuşanu, Raluca Rişco, Sorina Roxana Precub, Noemi Maria Fabian, Malvina Carola Liuba, Emanuel Gliga, Cătălin Bătrânu, Magdalena Parée-Hahn, Alexandra Ungureanu, Uliana Gujuman. Lucrările au fost puse în vânzare printr-o licitaţie tăcută, în beneficiul Fundaţiei „Pentru Voi”, iar vizionarea lor a fost acompaniată de Grupul Vocal-Instrumental „Pentru Voi”, formaţia The Big Brothers Band, Cristina Constantin – vioară și Anca Negruţ – flaut.

Ne-a onorat cu prezența Excelenţa Sa Ambasadorul Olandei în România - Domnul Matthijs van Bonzel. A fost alaturi de noi o delegație numeroasă a Comitetului de Acțiune pentru România din Winterswyk, organizație înființată în decembrie 1989, care și-a încetat activitatea în aprilie 2013, condusă dl. Frans van Dillen. În semn de apreciere pentru realizările Fundatței “Pentru Voi”, organizația WACR a dorit ca ultimul proiect pe care îl sprijină în România să fie un proiect al Fundației și anume renovarea locuinței protejate Ovidiu, pentru care au donat 15000 Euro.
La vernisaj au participat membri ai Clubului Rotary Timişoara și Rotary Elst, consuli, reprezentanţi ai companiilor timişorene şi prieteni ai Fundaţiei.

Sâmbătă, 27 aprilie, Filarmonica „Banatul” din Timișoara a dedicat Fundației “Pentru Voi” concertul simfonic extraordinar „Lumina, în muzică și imagini” – dirijat de maestrul Radu Popa. Concertul a fost înregistrat de TVR Timișoara și va fi transmis integral în 5 mai pe canalul național TVR3 de la h21.00, și în 6 mai pe TVR Timișoara de la h 19.00.

“De 23 ani de când lucrez împreună cu parteneri olandezi, am cunoscut o naţiune mare şi puternică de la care am avut şi avem multe de învăţat. Mulțumim prietenilor olandezi pentru că au fost alături de noi atâția ani, pentru că ne-au sprijinit și ne-au învățat cum să avem grijă de persoanele cu dizabilități intelectuale. Mulțumim membrilor cluburilor Rotary și Lions și tuturor timișorenilor careau participat la vernisaj și la concert și au fost generoși în ajun de Paști și și-au dovedit încă o dată solidaritatea față de semenii lor cu dizabilități intelectuale.” -- a declarat Laila Onu, director executiv al Fundației ”Pentru Voi”.

La cele două evenimente s-au strâns fonduri în valoare de 3500 Euro, care vor fi investiți în sustțnerea serviciilor pe care “Pentru Voi” le oferă pentru 200 adulți cu dizabilități intelectuale.

Mulţumim colaboratorilor care au contribuit la buna desfășurare a celor evenimente: Galeria Jecza, Facultatea de Arte Plastice din Timișoara, Filarmonica “Banatul”, TVR Timișoara, Clubul Rotary Timişoara, Viorel Stanciu, Apa Minerală Buziaş, Cramele Rotenberg, Restaurant Casa Bunicii, Restaurnat Perla, Arena Aqua Sport, Melania Omescu, Bogdan Ciocov, Clinica Dr. Walter.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram