Lucruri interesante despre dinti

10 iulie 2015
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Smaltul de pe suprafata exterioara a dintelui este cea mai dura parte a corpului uman.

Dintii incep sa se formeze inca de dinainte de a ne naste, dintii de lapte aparand atunci cand copilul este inca in uter, insa ies la suprafata abia pe varsta de 6-12 luni.

Oamenii folosesc patru tipuri diferite de dinti: incisivi, canini, premolari si molari, pentru a taia, rupe sau pisa mancarea.

Oamenii au doua seturi de dinti in viata: dintii de lapte si dintii permanenti. Odata ce apar dintii permanenti, aveti mare grija de ei. Insa chiar si daca patesc ceva, va puteti pune un implant dentar Bucuresti si nici nu se va vedea diferenta. Dintii de lapte sunt in numar de 20, in timp ce cei permanenti sunt in numar de 32.
Dintii sunt la fel de unici ca si amprentele – nu exista doi oameni cu dinti la fel.

Gura produce peste 25.000 de litri de saliva in intreaga viata, suficienta pentru a umple doua bazine de inot.

O persoana petrece in medie 38 de zile pe parcusul intregii vieti, spalandu-se pe dinti.
Multe boli sunt legate de sanatatea dentara, inclusiv boli de inima, osteoporoza sau diabet.

O treime din dinte se afla sub gingie. Daca vreti sa o vedeti, va trebui sa va faceti o radiografie la un cabinet stomatologic Drumul Taberei.

Cariile pot deteriora un dinte in intregime daca nu sunt tratate, de aceea este bine sa va ingrijiti dantura si sa preveniti formarea lor. Spalatul regulat pe dinti si folosirea de produse de igiena orala va vor ajuta sa aveti o dantura sanatoasa.

Sursa: http://articole.promovarefirma.com/lucruri-interesante-despre-dinti/

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram