fbpx

Lucrari ale celor mai bine vanduti pictori romani scoase la licitatie de AraArt in octombrie

La inceputul lunii octombrie, AraArt organizeaza o licitatie cu lucrari de arta plastica si decorativa, printre care se numara capodopere semnate de Nicolae Tonitza si Stefan Luchian, cei mai bine vanduti pictori romani pe parcursul celor 5 ani de activitate a Casei de Licitatie AraArt.

Farmecul lucrarilor lui Nicolae Tonitza, acel element care ii confera unicitate si il aseaza in panteonul valorilor universale, este modul in care capteaza inocenta copiilor pe care ii portretizeaza. Ochii copiilor si puterea lor de sugestie dau tablourilor sale nota distinctiva tonitziana. Pasionatii de arta vor avea posibilitatea sa liciteze pentru lucrarile Fetita cu flori in par sau Micuta lenjereasa. Cele doua lucrari sunt evaluate la pretul de pornire de 7.000 euro, respectiv de 13.000 euro.

Lucrarea Capitele, semnata Stefan Luchian, inaugureaza o noua directie in pictura romaneasca, printr-un peisaj rural de o gravitate monumentala, subliniata de lumina molcoma a asfintitului, care strabate textura cromatica. Coloritul cald, cu unduiri catifelate, desenul in tuse largi si generoase capata valente noi, in aceasta lucrare evaluata de expertii AraArt la pretul de pornire de 20.000 euro.

Expozitia care anticipeaza Licitatia va fi deschisa colectionarilor si iubitorilor de arta la Casa Capsa in perioada premergatoare licitatiei. Celalalte lucrari si detaliile tehnice vor fi disponibile in curand pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatie AraArt.

***
Casa de licitatie AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.