Lucrare stiintifica realizata in cadrul proiectului Pol CREVIS – premiata in cadrul Conferintei internationale privind e sanatatea si Bioingineria

2 decembrie 2015

Un grup de lucru din cadrul echipei mixte de cercetare a sintetizat o parte din rezultatele obtinute in cadrul proiectului, intr-o comunicare stiintifica prezentata la cea de-a 5-a editie a Conferintei Internationale privind e-sanatatea si Bioingineria – EHB 2015, desfasurata la Iasi in perioada 19-21 noiembrie.

Conferinta, la a carei editie actuala au participat numerosi cercetatori romani si straini de mare prestigiu stiintific si academic, are ca scop promovarea sistemelor de e-sanatate si a bioingineriei medicale.

Editia actuala a fost dedicata prezentarii si promovarii celor mai noi concepte si tehnologii avansate, atat hardware cat si software, in domeniile emergente de e-sanatate, dispozitive si instrumentatie medicala, prelucrarea biosemnalelor si a imaginilor medicale, informatica medicala, biomecanica, biomateriale, biotehnologii, fizica medicala, management al asistentei medicale, educatie si tehnologii de invatare, reabilitare si tehnologii asistive.
Echipa de cercetare a delegat grupul de lucru format din cadre didactice si studenti din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, respectiv dnii. Radu-Ion Ciucu, George Calin Seritan, Daniel-Andrei Dragomir, Costin Cepisca si Felix-Constantin Adochiei, sa elaboreze si sa prezinte in cadrul conferintei EHB 2015, Studiul „Metode de generare a ECG pentru testarea si intretinerea monitoarelor cardiace”.

Valoarea rezultatele obtinute in procesul de cercetare si prezentate in lucrare a fost recunoscuta si apreciata de comitetul international de evaluatori. In consecinta, lucrarea a obtinut Mentiunea speciala dedicata Tinerilor Cercetatori, in cadrul Conferintei Internationale privind e-sanatatea si Bioingineria – EHB 2015.

Lucrarea stiintifica premiata prezinta metode liniare, non-liniare si dinamice de generare a ECG avand ca parametrii traiectoria si pozitionarea undelor, amplitudinea unghiurilor, curbele, frecventa respiratiei, pulsul. Generatorul ECG poate fi utilizat pentru testarea ritmului cardiac, calibrarea echipamentului ECG, testarea echipamentelor medicale precum si pentru a contribui la cresterea performantei algoritmului de diagnosticare. Rezultatele prezentate in lucrare includ solutii inovative ce pot fi utilizate cu succes pentru bio-monitorizarea parametrilor vitali ai personalului implicat in operarea infrastructurilor critice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram