Lipsa motivatiei scade performantele

18 iulie 2019
Autor:
WEBDESK

Motivarea este un lucru dificil. Fie ca sunteti un antreprenor, un student, un parinte la domiciliu sau angajat intr-o mare companie, stiti ca motivatia vine adesea in valuri trecatoare, neplanificate.

In general intelegem ca motivatia fie curge din interiorul nostru (motivatie intrinseca), fie dintr-o sursa externa, cum ar fi un lider (motivatie extrinseca). Cu toate acestea, este important sa ganditi dincolo de aceste doua categorii generale. Subcategoriile de motivatie variaza in functie de persoana careia va adresati.

,,Motivatia intrinseca poate fi ceva mai dificil de definit. De exemplu, oamenii sunt in mod natural atrasi de stapanire. Vrem sa realizam obiective, sa invatam lucruri noi si sa continuam sa crestem.

Cu toate acestea, stiind ca informatiile nu va vor face sa cresteti imediat in functie sau pe partea financiara, acestea sunt motive pentru care motivatia se poata afla in cadere drastica.

Pur si simplu identificarea tipului de motivatie prezent in timpul unei anumite sarcini va poate ajuta sa va mentineti pe drumul cel bun.” a declarat Petru, terapeut si coach specializat in combaterea stresului la locul de munca. Pentru a creste motivarea, expertii au creat urmatoarele reguli:

1. Atasati motivul la sarcina

Obtinerea unei motivatii nu inseamna ca trebuie sa fii fericit sau incantat. Uneori trebuie sa va intrebati de ce este importanta o anumita sarcina, iar indiferent de raspuns, veti stii ca la final veti avea parte de beneficii.

Lucrul cheie care trebuie amintit aici este ca motivatia este variabila. Motivatia pentru a raspunde la mesajele primite de la plangerile clientilor va fi foarte diferita de motivatia de va ridica la ora 5 A.M. din pat, astfel incat sa puteti petrece timpul cu fiica dumneavoastra inainte de prima zi de scoala.

2. Evaluati situatia inainte de a incepe

Daca intampinati probleme pentru a incepe un proiect pana cand ajungeti sa fiti in criza de timp, ati putea avea o relatie nesanatoasa cu stresul. Cercetarile au descoperit ca stresul poate elibera dopamina, o substanta chimica care ne face sa ne simtim bine si incurajeaza repetarea comportamentului.

Studiile au aratat ca persoanele cu niveluri de stres ridicate prezinta riscuri mai mari pentru cancer si boli de inima decat chiar si fumatorii.

3. Utilizati regula de 15 minute

S-ar putea sa nu aveti probleme la indeplinirea sarcinilor de ordin profesional, deoarece acestea vin cu o remuneratie clara. Ce ziceti in schimb de sarcinile de acasa? Dupa o zi lunga la birou, ultimul lucru pe care cineva doreste sa il faca este sa se apuce de curatenie sau sa organizeze facturile.

Acordandu-va cate 15 minute in reprize pentru sarcinile de rutina veti reusi sa va concentrati si nici nu va veti confrunta cu monotonia sau plictiseala.

Bineinteles, acestea sunt sfaturile specialistilor pentru cei care se confrunta cu stres la locul de munca. Exista domenii de activitate in care motivatia apare zi de zi, iar beneficiile sunt pe masura.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram