Licitația 6 GRIMBERG: Spectacol de Arta Româneasca și Universala

14 octombrie 2014

Pentru acest eveniment deosebit, GRIMBERG a pregătit o selecție impresionantă de lucrări de artă semnate de Aurel Băeșu, Iosif Iser, Eugen Ispir, Mina Bick Wepper, Iosif Rosemblüth, Eugène Napoléon Flandin, Paul Richer, Marius Bunescu, Rudolph Schweitzer-Cumpăna, Abraham Van Stry (Fiul), Camil Ressu, Constantin Isachie Popescu, Theodor Pallady, Dumitru Ghiață, Gheorghe Vânătoru, Henry H. Catargi, Iosif Steurer, Mircea Ciobanu, Octav Angheluță, Rodica Maniu, Călin Alupi, Nicolae Vermont, Tia Peltz, Harry Guttman, Ștefan Constantinescu, precum și de opere aparținând Școlii Olandeze de sec.XVII.
La capitolul artă contemporană românească, GRIMBERG se poate mândri cu prezența unor lucrări importante semnate de artiști precum: Simion Crăciun, Augustin Costinescu, Sorin Adam, Aurel Cogealac, Anna Ravliuc, Ovidiu Oprea, Ion Iancuț, Gabriel Catrinescu, Eugen Bratfanof, Mihai Rusu, Cristian Dițoiu și Antoaneta Zoltan.
De remarcat sunt și obiectele de artă decorativă, dar și piesele de colecție unicat, cum ar fi: un bronz semnat de Pierre Jules Mêne, o miniatură executată pe fildeș din perioada Biedermeier, o ghilotină de trabucuri Karl Hagenauer, un ceas de șemineu din bronz aurit (sec. XIX), o stampă japoneză realizată de Utagawa Kuniyoshi, un album cu Olimpiada de la Berlin din 1936 cu autografele campionilor olimpici, exemplarul 4 dintr-un tiraj de 10 destinate șefilor de stat și de guvern participanți la bicentenarul Revoluției Franceze din 1989, al volumului Par la Volonté du Peuple - cu coperta realizată după o litografie de Bernard Buffet, un bust de marmură realizat de Alexandru Severin și o mașină de scris cu litere ebraice Rheinmetall, toate fac parte dintre loturile - surpriză ale licitației cu numărul 6.
“Licitațiile GRIMBERG se adresează unui public iubitor de artă variat. Am pregătit atât opere valoroase din sfera picturii și sculpturii românești și universale, piese emblematice de colecție, dar și lucrări de artă modernă, tânără, care sperăm să stârnească interesul tinerilor colecționari și investitori. Ne dorim să stimulăm mai ales generaţia nouă de cumpărători, apărută pe piaţă în ultimii trei- patru ani, care de obicei se orientează în achiziţii, mai mult după valoarea financiară a lucrărilor decât după cea artistică. Invităm pe toată lumea să viziteze expoziție și să participle la licitație. ” a declarat domnul Ștefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitație și Galeriei de Artă GRIMBERG.
Cele peste 100 de loturi oferite în licitație vor putea fi admirate în incita galeriei de artă GRIMBERG (din strada Postelnicului, numărul 12), până miercuri, 15 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 19.00. Valoarea totală a loturilor este peste 200.000 de euro. Multe dintre loturile incluse în licitație au prețul de pornire situat sub 500 de euro.
Vă așteptăm să participați alături de noi și să vă lăsați fermecați de atmosfera celei mai așteptate licitații de artă din această toamnă!

Participarea la licitație este posibilă prin ofertă scrisă sau telefon, sau în direct pe Internet, prin GRIMBERG Live®.
Dress code: ținuta formală/de seară.
Detalii & RSVP + 40 31 432 92 68
Persoană de contact: PR, Roxana Deduleasa Tel: 0741 075 508
______________________________________

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram