Liceenii au avut intrare libera la muzee Invitatie 5 licee 5 muzee

La aceasta editie a proiectului „5 licee – 5 muzee”, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti: Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”, Colegiul National ”Iulia Hasdeu”, Colegiul National Bilingv ”George Cosbuc”, Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu” si Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”.

Cele 5 muzee care au raspuns invitatiei de a participa la proiect si care au pregatit intrebarile concursului de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” .

Pe langa concursul online de cultura generala, elevii au fost provocati si la o competitie video (5 motive in 5 minute) prin care fiecare liceu a realizat un filmulet de prezentare si promovare a cate unui muzeu vizitat.

„5 licee – 5 muzee” si-a propus sa declanseze o „epidemie sociala” de vizitare a muzeelor incepand cu tinerii, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue.

Joi, 11 iunie 2015, vom afla care au fost cei mai buni dintre ei, in compania copiilor de la Clubul Copiilor Sector 5 care ne-au pregatit cateva surprize. Va asteptam cu mult interes atunci, incepand cu ora 14:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” (Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti) pentru a-i cunoaste pe castigatori.