Lecțiile Gustului – Culinary Tour de Force – Sărbătoarea Gustului

Luni, 20 noiembrie, 2017 – La Școala Centrală din București, a avut loc lansarea oficială a Lecțiilor Gustului, un program – Sărbătoarea Gustului, ce are ca scop educarea copiilor din clasa a III-a în vederea unei alimentații sănătoase și dobândirea unei atitudini eco-responsabile.

Astfel, în cadrul evenimentului educațional au fost lansate două materiale importante, și anume :

  • Broșura pedagogică – conține 7 teme ce presupun efectuarea lor împreună cu părinții, acasă. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutriționale și de sănătate, menționate pe etichetele produselor alimentare, dar și gesturi corecte, necesare și responsabile în bucătărie care au impact real și imediat asupra mediului înconjurător. Broșura este distribuită către 201.187 elevi din România dintre care 18.000 în Bucuresti.
  • Boneta de Bucătar – simbol al festivalului, realizată sub tutela celor 3 câștigători ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).

”Așadar, suntem la startul unui culinary tour de force” cu numeroși Chefi de renume ce vor oferi Boneta de Bucătar și o broșură ce aparține Reprezentanţei Comisiei Europene în România, intitulată Agricultura în centrul vieții noastre”. Programul se va derula în școlile din România: București (Noiembrie), Pitesti (Decembrie), Brasov (Ianuarie), Sibiu (Februarie), Timișoara (Martie), Cluj (Aprilie), Iași (Mai) și Constanța (Iunie).” –  a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului.

Festivalul Sărbătoarea Gustului se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS și Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”

 

Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

Parteneri instituționali: Reprezentanţa Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival: ”Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”