fbpx

Laptop versus desktop pentru gaming

Laptopuri second hand

”Batalia” dintre desktopuri si laptopuri este una continua si mai acerba in cazul persoanelor care urmeaza sa-si schimbe computerul. Probabil ca inaintea unui asemenea moment de investitie, toata lumea sta in cumpana cu privire la ce sa aleaga, la avantaje si dezavantaje, performante si alti parametrii.

Cel mai evident aspect dintre toate este puterea dispozitivului. Datorita diferentei de dimensiuni, desktop-urile vor avea intotdeauna mai mult spatiu care sa permita componentelor lor sa respire, ceea ce inerent inseamna mai multa putere si mai multa flexibilitate. Laptop-urile sunt contranse de principiile portabilitatii, asa ca, dimensiunile mari nu ar ajuta la nimic. Se fac zilnic eforturi ingineresti pentru a compensa acest decalaj, mai ales la dispozitivele pentru gaming, insa in acest scop, cele mai bune raman desktop-urile.

Un alt lucru ce conteaza este unitatea de procesare grafica ce este, de fapt, un procesor utilzat in principal pentru gestionarea si cresterea performantelor video si grafice. Caracteristicile acestui procesor includ configuratia 2D sau 3D, iesire digitala pentru monitoare cu ecran plat, cartografierea texturilor, suport pentru aplicatiile programelor grafice de inalta intensitate, suprapuneri hardware, decodificare MPEG si multe altele.

Unitatea centrala este importanta pentru orice dispozitiv, indiferent ca e vorba de laptop sau desktop. Pentru jocuri, totusi, diferenta nu conteaza. Jocurile tind sa se bazeze pe performantele grafice, mai degraba decat pe procesoare, iar orice unitate Intel Quad vanduta astazi est suficient de rapida pentru a premite unei unitati de procesare grafica sa aiba cele mai bune rezultate.

Un aspect foarte important de care un gamer ar trebui sa tina cont este posibilitatea de a upgrada un dispozitiv in vederea performantei jocurilor rulate. Desktopul este cel mai potrivit pentru a face update-uri si upgrade-uri, insa acestea sunt posibila intr-o masura limitata la laptop-uri. De obicei, upgrade-urile pentru laptopuri sunt atat de scumpe incat nu are sens cheltuiala.

iT-SH.ro | Calculatoare second hand

Daca sunteti in cautarea unei tranzactii profitabile, ar trebui sa incepeti cautarea in magazinul online https://www.it-sh.ro/. Aici gasiti calculatoare second hand, dar si laptopuri si monitoare sh. Mai mult decat atat, veti primi sfaturi si indrumari cu privire la achizitia pe care o veti avea de facut!