Lapte cu ciocolata: bautura indicata dupa antrenament

19 iulie 2017
Autor:
Maria

Corpul tău are nevoie de nutrienti ce pot fi consumati cu ajutorul unei diete bune după antrenament. Mușchii utilizeaza foarte mulți nutrienti și minerale pentru producerea energiei în timpul antrenamentului. Dacă aceste tesuturi sunt private de nutrienti, performanța ta poate fi redusa semnificativ la antrenamentul de mai târziu. Deoarece exercitiile utilizeaza compusi producători de energie, trebuie sa te asiguri ca masa de după antrenament este foarte bogata în carbohidrati.

De ce laptele cu ciocolata?

Chiar dacă mulți oameni prefera shake-urile de proteine după exerciții, un nou studiu a demonstrat faptul ca laptele cu ciocolata ar putea fi cel mai bun lucru de consumat după antrenament. Potrivit cercetatorilor, băutura conține toți nutrientii necesar pentru hranirea organismului.

Proteinele din laptele cu ciocolata ajuta la revigorarea muschilor, în timp ce caloriile hrănesc corpul. Potrivit cercetatorilor, orice marca de ciocolata cu lapte ce conține puține grăsimi, ofera standarde de aur.

Shake-urile de proteine vs laptele cu ciocolata

Noile descoperiri ridica motive de ingrijorari despre shake-urile de proteine, ce au fost folosite de bodybuilderi și oameni obișnuiți sa crească în putere. Conform studiului făcut de Cornel University, laptele cu ciocolata ar putea fi mai benefic decât shake-urile, batoanele proteice sau alte suplimente.

Studiul: după ce au realizat ca atleții mănâncă foarte mult noaptea pentru a compensa pentru antrenamentele intense, cercetatorii au început sa caute cea mai buna băutura pentru după antrenament. Cercetarea a fost făcută cu ajutorul unui program special pe calculator, dezvoltat special pentru a găsi cel mai bun produs.

Când cercetatorii au încercat sa adauge Omega 3 în băutura, ei au observat o creștere a grasimii din băutura. Ei au încercat sa adauge și zahăr, dar au observat ca asta contribuie la problemele de stomac.

Rezultatul final: conform coordonatorului în nutritie pentru sport, Clint Wattenberg, după mai multe teste, ei s-au mulțumit cu o sticla de 250 ml de lapte cu ciocolata. În fiecare sticla de lapte cu ciocolata ei au gasit 16 grame de proteine și 230 calorii spre deosebire de sticlele obișnuite de lapte ce contin 160 calorii și 8 grame de proteine. Conform lui Wattenberg, pentru o recuperare optima a muschilor sunt nevoie de 20 grame de proteine. Dacă ești atlet la categoria grea, cu o masa musculara mult mai mare, vei avea nevoie de aproximativ 30-35 grame de proteine din alte surse, cum ar fi batoanele de ciocolata sau mâncare.

Recomandari NHS

Cei de la NHS recomanda ca un bărbat sa consume aproximativ 50 grame de prioteine/zi. Oricum, majoritatea adultilor primesc o ratie mai mare din mancarile normale. Singurul motiv pentru care aceasta creștere a proteinelor nu a ridicat probleme serioase este din cauza ca corpul elimina excesul de proteine.

Când sa te "realimentezi"?

Identificarea bauturii potrivite pentru după-antrenament este doar un pas în procesul de recuperare. Sincronizarea este foarte importanța și studiile au arătat ca masa de după exercitii ar trebui consumata la 30-60 minute după antrenament, atunci când depozitele de glycogen din corp sunt aproape terminate.

Conform lui Mike Huff, coordonatorul Duke University Sports Performance Program, ar trebui sa mănânci și sa bei ceva la 20 minute după antrenament. El spune ca în acest punct, fibrele musculare sunt golite și pregătite să fie hrănite.

Beneficiile laptelui cu ciocolata

  • Este mai eficiența decât alte băuturi, suplimente sau mese.
  • Este ideal pentru atleții de mare rezistenta.
  • Este bogat în carbohidrati și proteine ce hrănesc muschiul obosit.
  • Conține o cantitate foarte mare de apa ce previn deshidratarea.
  • Conține un bonus nutritional de calciu, sodiu și aditivi de zahăr ce promoveaza recuperarea și recapatarea energiei.
  • Ajuta la mentinerea nivelului de performanța.
Concluzii

Este foarte important sa consumi ceva la scurt timp după exerciții. Asta ajuta la hranirea muschilor cu nutrienti și energie pentru o funcționare optima. Masa de după-antrenament ar trebui să fie bogata în carbohidrati pentru producerea de energie și proteine pentru repararea tesutului.

Chiar dacă trebuiesc făcute mai multe cercetări, este foarte cunoscut faptul ca lipsa substantelor hrănitoare după antrenament, are un impact negativ în următoarea performanța. Este bine de notat ca continutul unei mese sau băuturi de după antrenament depinde de mulți factori precum intensitatea antrenamentului și greutatea corpului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram