Lansarea Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii

Prin conjugarea eforturilor din zonele principale de actiune viabile – strategic, financiar-bancar si academic -, se pun, in data de 17 decembrie 2012, la sediul Institutului Bancar Roman, bazele primului Club al Suporterilor Regiunii Dunarii care sa dea dintr-o noua perspectiva sansa repozitionarii business-ului romanesc intr-o macro-regiune formata din 14 state si cu 115 milioane de locuitori. Reuniunea de lansare vine in sprijinul Coordonatorului National al Strategiei Dunarii – Ministerul Afacerilor Externe, cat si al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene, care a articulat deja unele dintre cele mai eficiente initiative de lobby in acest sens. Acum se alatura noi institutii si organizatii precum Academia Romana si Institutul Bancar Roman, creat de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor.

Miza este atragerea unei cat mai mari parti din cele circa 12 miliarde de euro rezervate programului UE de „Cooperare Teritoriala” pentru proiectele care sunt prioritati romanesti. Printre invitatii de marca se numara: din partea Presedintiei UE, E.S. Dna Ambasador Kalliopi AVRAAM, din partea Bancii Nationale a Romaniei, Dr. Napoleon POP; din partea Academiei Romane, Dl Vicepresedinte Acad. Cristian HERA; din partea Ministerului Educatiei, Dna Prof. Dr. Ecaterina ANDRONESCU; din partea Ministerului de Externe, Coordonatorul National SUERD, Dna Ministru Consilier Brandusa PREDESCU, din partea mediului de afaceri, Presedintele Camerei de Comert Bucuresti, Prof. Sorin DIMITRIU.

Mai mentionam ca aceasta prima reuniune se desfasoara in contextul marcarii celor 15 ani de activitate neintrerupta a Casei Europei „EUROLINK” din Capitala si include Ceremonia de Decernare a distinctiilor pro-europene anuale – „Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” (editia a X-a), precum si a celor pentru incurajarea inovatiei in sanul mediului de afaceri – Trofeele „Campioni Romani in Afaceri” (editia a III-a).

Reuniunea este agrementata de momente propice pentru networking si lobby intre participanti: prezentare de moda si de bijuterii hand-made, o degustare de vinuri alese si o Tombola Speciala de Craciun.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.230.49.97 sau e-mail info@houseofeurope.ro .