Lansare tensiometru Tensoval duo control de la Hartmann

Acest tensiometru va inlocui varianta curenta de Tensoval duo control care va iesi din productie.
Noul model are multiple imbunatatiri fata de varianta precedenta si ramane unicul aparat cu masurare auscultatorica (metoda utilizata de medici, pe baza de sunete ale pulsului).

Beneficiile principale:
– doua metode de masurare a tensiunii arteriale (cea auscultatorica utilizata de medici si cea oscilometrica). Rezulta astfel o masurare foarte exacta, inclusiv la persoanele cardiace;
– senzor pentru semnalizarea aritmiilor cardiace;
– manseta patentata, intuitiv de folosit, evitanduse astfel erorile de aplicare; marimi diponibile: S (pt. copii), M, L;
– memoreaza valori matinale si valori de seara pentru doi utilizatori timp de 30 de zile (60 valori/ utilizator)
– 5 ani garantie si service.

Ca si precedentul model, tensiometrul este validat clinic conform standardelor medicale internationale (de catre Societatea Germana de Hipertensiune, Societatea Britanica de Hipertensiune si Societatea Europeana de Hipertensiune).

Tensiometrul este usor de folosit, are un design adaptat nevoilor utilizatorilor si beneficiaza de un mod de operare intuitiv.
Poate fi conectat la calculator folosind setul de accesorii speciale, ce pot fi achizitionate separat.

Campanie lansare
Noul model va fi lansat pe 23 aprilie si va beneficia de o campanie promotionala extinsa, desfasurata in parteneriat cu laboratoarele Synevo. Pachetul promo de lansare consta intr-un set de analize gratuite pentru evaluarea riscului cardiovascular. Astfel, la achizitia unui tensiometru Tensoval duo control pacientul va primi un cupon (inclus in cutia aparatului) in baza caruia poate efectua gratuit unul din cele trei seturi de analize specializate pentru investigarea riscului cardiovascular. Campania va rula in perioada 15 apr – 31 oct 2012 in toata tara.

Tehnologia Duo Sensor®
Tehnologia Duo Senzor reprezinta combinatia ideala intre “metoda stetoscopului” (Korotkoff – foarte exacta) si “metoda oscilometrica” (foarte comoda). Masuratoarea se efectueaza in timp ce manseta se dezumfla (la fel in cazul stetoscopului). Masuratoarea auscultativa are loc conform “regulilor de aur” folosite de medici.
Aparatul utilizeaza in principal metoda Korotkoff. In cazuri exceptionale, atunci cand sunetele pulsului sunt foarte slabe (la fel de greu de depistat si cu stetoscopul) aparatul comuta automat pe masurare oscilometrica.
Beneficiile acestei tehnologii:
– Masurare exacta si la persoane cu afectiuni cardiace specifice;
– Determinare sigura a TA (precizie in masurare);
– Recomandare si pentru uz clinic (in spital).