fbpx

La ce sa fii atent cand cumperi calculatoare la mana a doua

Cei care isi doresc sa se poata bucura acasa de calculatoare ieftine trebuie sa fie foarte atenti atunci cand iau o decizie. Exista cateva detalii tehnice foarte importante, care trebuie studiate inainte de realizarea unei investitii, iar acestea sunt prezentate in randurile de mai jos.

Cum urmeaza sa fie folosite calculatoarele?

Pentru inceput, foarte important este sa se stabileasca motivele pentru care este necesar un calculator in caminul personal. De exemplu, daca cei care au copii isi doresc sa le ofere acestora modele de dispozitive care sa ii ajute sa isi faca temele si sa caute diferite informatii pe internet, atunci calculatoarele trebuie sa fie la nivel de baza, adica sa aiba suficiente functii pentru a rula in parametri normali, fara a fi de ultima generatie. De asemenea, calculatoarele pot fi destinate parintilor aflati deja la varsta a treia, care isi doresc sa fie in permanenta legatura cu cei dragi prin intermediul retelelor sociale. Acesta este un alt caz in care calculatoarele pot fi simple, cu o memorie medie, iar variantele la mana a doua sunt perfecte.

Sistemul de operare

Un alt detaliu care trebuie luat in considerare inainte de achizitionarea unor calculatoare second hand de pe site-ul https://calculator-ieftin.ro/ este sistemul de operare cu care acestea sunt dotate. Varianta clasica, cea cu Windows, este perfecta pentru actiuni simple, intrucat are o interfata foarte prietenoasa si este dotata cu o gama larga de produse, dar si cu aplicatii care pot functiona cu foarte multe modele de imprimante, de exemplu.

Garantie

Chiar si in cazul calculatoarelor la mana a doua trebuie sa existe garantie. Adultii care cauta sa cumpere dispozitive second hand trebuie sa fie atenti ca produsele de care sunt interesati sa aiba o perioada de garantie cat mai mare. In acest fel, in situatia in care calculatoarele se defecteaza, ele pot fi returnate la locul din care au fost cumparate, pentru a li se face reparatiile necesare.

Calculatoare ieftine | calculatoare second hand | Calculator-Ieftin.ro

calculatoare ieftine

Aspect

Gradul de uzura al unui calculator este vizibil intotdeauna pentru cei interesati de astfel de dispozitive, indiferent de cat de bine sunt curatate ele. In functie de acest aspect, cumparatorii isi pot da seama cat de vechi sunt modelele pe care le au la dispozitie, dar si cat de folosite au fost din momentul in care au fost cumparate ca noi. Important este ca atat monitoarele, tastaturile, cat si unitatile centrale sa fie in conditii cat mai bune!