Junior Achievement lanseaza o noua provocare antreprenoriala tinerilor interesati de sectorul industriilor creative si culturale

  • Junior Achievement Romania si Junior Achievement Norvegia propun un nou proiect dedicat implicarii tinerilor in antreprenoriatul cultural

La inceputul lunii decembrie a anului 2018, in cadrul unei intalniri derulate in Oslo, reprezentanti ai organizatiilor Junior Achievement din Romania, Bucuresti, si din Norvegia, Oslo, au stabilit premisele dezvoltarii unui parteneriat care sa contribuie la sustinerea tinerilor interesati de afaceri in sectorul industriilor creative si culturale.

Vizita de studiu in Norvegia este o actiune bilaterala de parteneriat (Romania – Norvegia), finantata din Fondul pentru relatii bilaterale, in cadrul Programului Antreprenoriat cultural, patrimoniu cultural si schimb cultural (Programul RO-CULTURA), prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, destinat reducerii diferentelor economice si sociale din Spatiul Economic European si dezvoltarii relatiilor bilaterale.
Initiativa derularii acestui proiect a pornit de la interesul tot mai crescut al tinerilor pentru antreprenoriat si activitati independente.

Sectorul industriilor creative si culturale a cunoscut cea mai dinamica crestere in randul sectoarele economice de la nivelul Uniunii Europene, generand peste 12 milioane de locuri de munca.

Junior Achievement, recunoscuta ca fiind cea mai mare organizatie de educatie economica si antreprenoriala din lume, care in Romania, din 2001 pana in prezent, a oferit ocazia unui numar de peste 170.000 de elevi de a explora lumea antreprenoriatului, prin acces la materiale si continuturi de tip learning by doing si interactiuni online si fata in fata cu reprezentanti ai mediului de afaceri, isi doreste ca, prin exemple si modele de bune practica preluate din sistemul educational norvegian si adaptate contextului romanesc, sa sprijine tinerii sa isi creeze si sa isi gestioneze propriile afaceri in domeniul industriilor creative si culturale.

Viitorul parteneriat Junior Achievement Romania – Junior Achievement Norvegia este unul oportun elevilor si profesorilor, atat din punctul de vedere al posibilitatii de finantare facilitate de Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Programul RO-CULTURA, cat mai ales datorita interactiunii si schimbului de experienta (educatie, cultura, valori) dintre elevii si profesorii din cele doua tari.

Prin intermediul colaborarii dintre parteneri, elevii si profesorii vor putea avea acces la materiale educationale moderne, la sesiuni de lucru online si fata in fata, atat in Norvegia, cat si in Romania, precum si la interactiuni directe cu reprezentanti ai mediilor de afaceri din cele doua tari, ce ii vor sprijini in identificarea si implementarea unor idei de afaceri care sa contribuie la imbunatatirea situatiei economice a comunitatii din care fac parte.

Informatii pentru editori
Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, STEM, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 40 de tari din Europa si peste 100 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 250.000 de elevi din peste 1.800 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Persoana de contact
Dorin Calin
Senior Program Manager, Junior Achievement Romania
Telefon: 0730 330 883; Email: dorin.calin@jaromania.org
http://www.jaromania.org