Diferenta intre iubirea platonica si prietenie

30 iunie 2019
Autor:
Login Promotion

Este greu sa iti intelegi sentimentele pentru un prieten vechi din copilarie. Confuzia ca aceasta persoana devine mai mult decat un prieten sau e doar un sentiment. Iubirea platonica si prietenia puternica sunt confundate deseori. Nu ai vrea ca sa devina totul ciudat si ca prietenul tau sa se simta stingher.

  1. Intelege diferenta dintre iubirea adevarata si iubirea platonica

Dragostea este un sentiment de atasare cu o persoana speciala. Se exprima prin actiuni, gesturi affective si o legatura puternica intre oameni. Exista diferite tipuri de iubire si care clasifica orice relatie. De exemplu: o mama si o fiica au iubire familiala, partenerii au iubire romantica.  Iubirea dintre prieteni este iubire platonica. Platonic descrie o relatie pur spirituala ce nu se consuma fizic. Daca un baiat si o fata petrec multi timp im preuna dar nu sunt iubiti, aceasta prietenie este platonica.

  1. Tine cont de sentimentele tale pentru acea persoana

Te gandesti la prietenul tau in mod romantic sau erotic? Sentimente de genul asta sugereaza ca ar putea sa fie o iubire diferita. Daca nu ai sentimente puternice si iti place doar sa petreci timpul cu el atunci esti o iubire platonica pentru el.

  1. Nu confunda iubirea ta cu ceva mai mult de atat

Una din cele mai intalnite confuzii dintre oameni este sa greseasca in afectiunea lor catre un prieten, considerand ca este iubire profunda. Fie ca se face constient sau inconstient, este foarte simplu sa gresesti si sa confunzi sentimentul de prietenie cu sentimentul de dragoste.

  1. Intelege cat de puternica poate fi iubirea platonica.

E perfect normal ca oamenii sa experimenteze sentimente intense pentru cei de care le pasa fara a fi o iubire de natura romantica. La fel iubirea romantic sau iubirea platonica creeaza un puternic atasament intre oameni. De obicei barbatii se indragostesc de escorte si construiesc o iubire platonica, dar si o prietenie stransa.

  1. Gandeste-te care e ideea ta de prietenie

Consideri ca prietenii sunt cunostinte sau ai nevoie sa cunosti mai bine o persoana inainte sa o clasifici drept prieten? Ca sa identifici tipul de iubire, intai trebuie sa faci comparatia si diferenta intre iubire platonica si iubire romantic.

  1. Discuta cu prietenul tau

Nu trebuie ca totul sa devina ciudat. Abordeaza acest subiect cu prietenul tau si  incearca sa vezi daca el simte la fel ca tine. Pana la urma nu exista prietenie intre un barbat si o femeie. Daca observi ca acesta nu vrea sa discute, atunci preia distanta. Distanta de obicei fac lucrurile sa  para mai clare.

 

  1. Sa nu ai asteptari

Cand iti oferi inima si increderea cuiva, te astepti sa fii tratat la un nivel de atentie, bunatate si loialitate. Este vorba de respect mutual pentru a evita anumite lucruri. Daca este o relatie platonica, nu se arata angajament, nici familia, nici animale de casa, nici finante, ci doar o prietenie simpla.

Daca partenerul tau se simte confortabil cu ideea de a fi impreuna fara asteptari atunci asa functioneaza relatia platonica.

  1. Nu va e teama sa fiti sinceri cu adevarat

Oricat urasti sa recunosti, nu exista relatie romantic intre voi. Nu trebuie sa va mintiti. Spunem lucruri pentru ai face fericiti pe partenerii nostril, sa ne asiguram ca suntem impacati si ca lucrurile functioneaza perfect. Intr-o relatie platonica nu exista teama ca partenerul va pleca, pentru ca nu este partener deloc. Ei au propria viata si tu o ai pe a ta. Singura asteptare de la aceasta relatie este sa petreceti timp impreuna. Nu iti faci griji ca trebuie sa pastrezi pacea si linistea. Tu si relatia ta platonica va puteti oferi spatiu din cand in cand pana cand ranile vor fi vindecate. Daca nu se mai intorc inseamna ca a fost totul platonic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram