Iti conduci afacerea de acasa?Asta e pentru tine

Aproape toate povestile despre succesul afacerilor incep de la un nivel mic. Asta inseamna ca daca aveti o idee de business de mici dimensiuni, nu ar trebui sa renuntati la ea. Nu ar trebui sa va fie teama sa incepeti sa rulati o afacere din confortul propriei case.

De fapt, Amazon si Apple au pornit din garajele unor locuinte. Studiile din SUA arata ca 50% dintre afacerile americane se conduc de acasa. Daca toate acestea nu sunt destul de incurajatoare pentru dumneavoastra, continuati sa cititi urmatoarele sfaturi despre cum puteti obtine succesul.

Cum sa conduci o afacere mica de acasa?

Crezi in ideea ta de afacere. Ai o buna motivatie. Tot ce iti trebuie este o locatie ca sa-ti canalizezi eforturile. Daca sunteti asemenea multor proprietari de afaceri mici, locul ideal poate fi propria casa. Pentru a va asigura succesul, luati in considerare urmatoarele sfaturi.

– Creati un mediu de lucru pozitiv. Ca sa aveti succes, veti dori sa investiti timp in gasirea de echipamente si mobilier care sa va aduca o stare buna. Cateva lucruri importante includ: ergonomia la postul de lucru (calculator, birou, scaun, tastatura), iluminarea biroului etc.

– Mentineti costurile mici. Dupa ce demarati afacerea s-ar putea sa va cuprinda foarte mult entuziasm. S-ar putea sa fiti tentat sa investiti in tehnologie costisitoare, echipamente si materiale de marketing scumpe. Dar nu faceti aceste lucruri. La inceput este extrem de important sa fiti cat mai riguros in ceea ce priveste cheltuielile. Retineti ca afacerea se poate transforma la fel de bine intr-un esec. Costurile generale pot include chiria, utilitatile, asigurarea, salariile, consumabilele de birou, cheltuielile de marketing etc.

– Gasiti persoane pe aceeasi lungime de unda alaturi de care puteti construi o echipa. Daca afacerea nu va fi solo, incepeti sa identificati potentialii membri ai echipei. Explicati viziunea pe care o aveti si luati in considerare asteptarile viitorilor colaboratori.

– Verificati temeini ideea  afacerii. Nu vreti sa pierdeti timp, energie si bani intr-o idee care nu va putea lua aripi niciodata. Pentru a verifica valoarea ideii de business, putet avea in vedere urmatoarele lucruri:

  • cautati pe Google, YouTube si pe alte site-uri pentru a va asigura ca produsul sau serviciul pe care vrei sa-l oferiti nu exista deja
  • daca exista, gasiti modalitati prin care il puteti imbunatati sau prin care il puteti face mai usor de distins.
  • creati un plan de afaceri pentru organizarea ideilor
  • creati un produs sau un prototip minim viabil care sa va ajute sa stabiliti cum va primi piata ideea dumneavoastra.

Vrei sa conduci propria afacere de acasa? Vrei sa o promovezi? Incepe  si inscrie afacerea ta pe lista firme din linkweb.ro