Iolitul la Accent Bijuterii piatra muzelor

8 mai 2014

Ca un cer clar de iarna, iolitul poarta in trecerea sa prin nuante de la albastru la violet, spiritul calatoriilor, al viselor si al intuitiilor, al explorarii si iluminarii.
Iolitul rezoneaza cu energia crepusculului, un frumos albastru-violet care stimuleaza corpul astral si constientizeaza psihicul.

Cunoscut si sub denumirea de "safir de apa" datorita asemanarii de culoare cu minunatul safir albastru, iolitul este considerat si o piatra a muzelor, deoarece se spune ca activeaza partea vizionara, creativa a mintii si acceseaza ganduri si idei dincolo de obisnuita rutina, inspirand exprimarea creativa prin scris, cantec, miscare sau alte aspecte artistice.

Iolitul este cunoscut si sub denumirea de "Compasul Viking". Exploratorul Leif Eriksson, primul viking care ar fi descoperit America mai devreme cu 500 de ani decat Columb, a folosit o bucata subtire de iolit pe post de filtru polarizator in prima sa expeditie in largul Oceanului Atlantic, pentru a-l ajuta sa-si determine pozitia exacta. Privind printr-o lentila de iolit, acesta a putut determina locatia exacta a soarelui chiar si atunci cand cerul era acoperit de nori si a putut astfel naviga in siguranta catre Lumea Noua si inapoi. Nimeni nu a putut demonstra ca poti folosi iolitul ca un instrument de masura adecvat, aceasta poveste fiind considerata o legenda pana de curand cand oamenii de stiinta au demonstrat eficienta acestei “pietre a soarelui”.

Privit din pozitii diferite, iolitul pare ca are culori diferite, adica avem de a face cu fenomenul de pleocroism, de modificare a culorii unui cristal atunci cand este privit prin transparenta din diferite direcții. In functie de cum privesti piatra, de sus are culoarea albastra, violet sau indigo, dar din alte pozitii, poate fi de la galben-gri, culoarea mierii pana la albastru foarte deschis.

Energia iolitului stimuleaza si elibereaza energia Celui de-al treilea Ochi, centrul de comanda al perceptiilor noastre asupra lumii. Cand acesta este echilibrat, putem intelege cu usurinta ceea ce vedem, putem interpreta raspunsurile vizuale, gandurile si comunicarea cu sinele superior este clara, vibranta, sanatoasa. Pietrele de culori albastru inchis si indigo se folosesc pentru a aduce acest echilibru, este culoarea cerului fara de nori, a solitudinii si reflexiei, o culoare tacuta, de mister si judecata inteleapta.

Iolitul stimuleaza si chakra coroanei situata in crestetul capului. Aceasta este poarta noastra de explorare a universului deschis care insa controleaza modul in care gandim si cum raspundem la stimulii din jurul nostru. Este sursa spiritualitatii noastre, fantana credintelor noastre.
Iolitul, se spune ca ne poate ajuta in vindecarea ochilor, a durerilor de cap, dezorientare si ameteala fizica. Stimuleaza memoria, previne insomnia, cosmarurile si tulburarile de somn.

Amintiti-va de iolit atunci cand membrii familiei au asteptari prea mari din partea dumneavoastra si daca credeti ca v-ati ales cariera prea influentati de legaturile existente in familie. Daruiti o bijuterie din argint cu iolit ca si dar de despartire atunci cand unul dintre copii pleaca de acasa pentru un timp indelungat, pentru studii sau emigreaza.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram