Invitatie la flashmob quot;2 quot;

Între 26 aprilie şi 5 mai, World Vision Romania lansează o suită de evenimente tip flash-mob cu scopul de a implica publicul în lupta contra abandonului şcolar.
Vă aşteptăm să fiţi parte a unei serii de evenimente pline de antren dar şi cu scop caritabil. Veniţi să dansaţi alături de noi pe ritmuri Voltaj!
Săptămâna aceasta, evenimentele se vor desfăşura în 3 oraşe. La Craiova, joi 26 aprilie vă aşteptăm în Piaţa Mihai Viteazul, la ora 16.30, sâmbătă 28 aprilie ora 15.00 la Constanţa în faţă la City Park Mal si la Iaşi, la ora 12h, în trei locaţii diferite: Parcul Copou, Piaţa Unirii şi în faţa Mitropoliei. În Bucureşti flas mob-ul este prevăzut săptămâna viitoare.
Conceptul evenimentului este unul foarte modern şi folosit în ultima vreme în special pentru acţiuni de solidaritate. Voluntarii World Vision Romania vor dansa şi vor cânta o varianta adaptată a piesei ‘’Iarna’’ a trupei Voltaj. Versurile cântecului vor încuraja oamenii să directionezi cei 2% din impozitul deja plătit la stat către World Vision România care îi va folosi în programul de prevenţie a abandonului şcolar. Voluntarii vor avea o coregrafie simplă şi uşor de imitat, pentru ca orice trecător care vrea să intre ‘’în joc’’ să o poată face.
Scopul flash-mob-ului World Vision este acela de aminti cât de importantă este educaţia copiilor, în special pentru cei din mediul rural, şi că direcţionand 2% din impozitul deja plătit la stat către World Vision România se va facilita accesul la educaţie a 7000 de copii nevoiaşi de la ţară. Este important ca toţi cei care plătesc taxe să fie constienţi că pot decide unde să meargă cei 2% şi că pot susţine cauza în care cred.
World Vision a ales aceasta temă pentru evenimentul său deoarece zeci de mii de copii abandonează şcoala în fiecare an. În România rurală, un sfert din elevii care termină gimnaziul nu merg la liceu. Statisticile spun că majoritatea infractorilor minori provin dintre cei care abandonează şcoala. După opt clase sau chiar mai devreme unii copii se transformă în mână de lucru ieftină, alţii devin infractori sau pleacă de acasă în căutare unui loc de muncă. Niciunul dintre aceştia nu-şi va descoperi adevăratul potenţial.
Sărăcia de la ţară, infrastructură şcolară slabă din rural, mediul familial conflictual, neglijarea sau chiar abuzurile asupra copilului, toate duc la scăderea interesului pentru învăţătură al copiilor şi a motivaţiei familiilor de a-i susţine să îşi continue studiile.

www.worldvision.ro,
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,
http://blog.worldvision.ro/
Despre World Vision România
World Vision este o organizaţie crestină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile si comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptãtii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.
World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltăm în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 50.000 de copii si 300.000 de adulţi.
Prin activităţi de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte medicale, programe de educaţie şi dezvoltare economică, asistenţă umanitară în cazul situaţiilor de urgenţă, stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie din România, având ca scop final bunăstarea copilului.