fbpx

Intretinere terenuri sportive – Protectia gazonului impotriva daunatorilor si buruienilor

servicii de intretinere terenuri sportive

Dintre toate sarcinile cu care se confrunta firma de servicii intretinere terenuri sportive, se poate numara protectia terenurilor sportive de daunatori, buruieni si boli. Sporturile naturale si orice alt gazon este un adevarat ecosistem care necesita ingrijire si intretinere corespunzatoare. Programul de intretinere terenuri sportive include aerarea, slefuirea, verticalizarea si tratarea gazonului cu erbicide. Intretinerea terenului este cea mai eficienta prevenire a tuturor problemelor pe care le poate avea un teren sportiv. In multe cazuri, ca si in cazul oamenilor sau al animalelor, bolile si alte probleme sunt adesea mai usor de prevenit decat de vindecat.

Eliminarea buruienilor de pe terenul sportiv

Sub definitia „buruienilor” se numara toate plantele a caror insamantare nu a fost planificata. Un gazon slabit de lipsa unei bune nutritii si drenaj, este colonizat de muschi, alge, licheni si ciuperci. Insa, un gazon sanatos este destul de capabil sa indeparteze parazitii de pe teritoriul sau de la sine. Muschiul de pe un gazon sportiv este un semn al schimbului slab de gaze, al lipsei de nutrienti si al umiditatii excesive a solului. Scarificarea si aerarea elimina gazonul de muschi. In unele cazuri, este necesar sa se utilizeze metode chimice, introducand diverse erbicide. Algele microscopice se aseaza pe gazon din aproape aceleasi motive: drenaj slab, sol foarte compactat, cosit prea scazut si lipsa de nutrienti. Prevenirea, inseamna aerare sistematica, fertilizare, mulcire, amenajare de drenaj. Firma de servicii de intretinere terenuri sportive stie cum sa intretina un teren sportiv, astfel incat acesta sa fie gata pentru antrenamente si meciuri oricand.

Cea mai buna protectie pentru un gazon natural pentru sport este efectuarea unor metode preventive impotriva insectelor si larvelor – pieptanarea in timp util a paslei ( scarificarea ), suprainsamantarea, udarea, fertilizarea, cosirea si curatarea ierbii cosite de pe un teren de fotbal. Nu va functiona pentru a scapa complet de ele, dar un gazon puternic si sanatos se recupereaza rapid de la sine, astfel incat daunele cauzate de insecte sunt minime.

Eliminarea daunatorilor de pe terenul sportiv

Ramele sunt, de asemenea, considerate daunatori intr-o oarecare masura. Pe de o parte, sunt bune pentru sol, favorizeaza aerarea si ii imbunatatesc proprietatile nutritive. Pe de alta parte, viermii arunca gramezi de pamant la suprafata, din cauza carora, ierburile cu frunze inguste mor si buruienile cresc in locul lor. Daca terenul de fotbal este de tip deschis, atunci acumularile de rame pot atrage alti daunatori. Pradatorii mici orbi imprastie gazonul cu miscarile lor si taie sistemul de radacina al ierburilor. Pentru a elimina viermii din gazon si a preveni numarul excesiv al acestora, specialistii firmei de intretinere terenuri sportive folosesc acidificarea solului, mulcirea anuala si introducerea de ingrasaminte speciale. Ramelor nu le place nisipul, asa ca imbogatirea (slefuirea) gazonului unui teren sportiv rezolva simultan problemele cu buruienile si problemele cu insectele.