Inspecteaza jantele periodic

Jantele impreuna cu setul de anvelope auto reprezinta trenul de rulare al masinii, mai exact modul in care masina comunica cu asfaltul si prin care se poate deplasa efectiv. De aceea starea setului de jante auto este foarte importanta pentru o buna functionare a autoturismului si pentru un condus sigur, lipsit de evenimente. Este important sa faceti o inspectie a setului de jante in special inainte de plecarea la drum lung, cand o sa conduceti pe distante mari si cu o viteza ridicata.

La ce sa fiti atenti cand inspectati jantele

  • starea lor estetica

In timp, datorita socurilor survenite din condusul pe teren accidentat sau socuri mecanice de alta natura, jantele pot prezenta fisuri sau rupturi pe toata lungimea sau doar la buza jantei. Acest rupturi pot duce la pierderi de presiune in timpul condusului si va poate lasa cu masina imobilizata daca nu aveti roata de rezerva. Nu trebuie neglijat acest aspect, iar daca starea lor fizica este precara, este necesar sa montati un set de jante aliaj noi.

  • daca sunt deformate

Exista si cazul cand o janta este puternic deformata, insa nu prezinta pierderi de presiune. Acest cazuri se manifesta in special atunci cand trebuie sa echilibrati jantele si este necesar o cantitate ridicata de plumb pentru a le putea echilibra. Acest aspect este valabil si in cazul in care jantele au fost sudate dupa ce au fost fisurate puternic. Acest defect se manifesta in special printr-un trepidat puternic in timpul condusului sau in cazul extreme cu un control dificil al volanului. Nu trebuie sa neglijati acest aspect si este necesar sa montati jante aliaj noi sau jante tabla, in functie de buget.

Starea fizica a jantelor este un indicator bun pentru a stii cand necesita sa fie schimbate sau sunt pe punctul de a se deforma complet. Nu neglijati acest aspect, in cazul extreme putand sa se ajunga la accidente grave din cauza jantelor care au dus la pierderea directiei si al controlului masinii. Gasiti jante online la preturi accesibile oricarui sofer.