Informatii despre Curtea de Conturi cu Stefan Birica

Stefan Birica care in prezent este Manager de Proiect la Gigawatt Global si lector universitar la Universitatea Bioterra este unul din putinii oameni care a fost decorat cu diploma de onoare a Sfintilor Imparati Constantin si Elena.
Stefan Birica este unul dintre oamenii preocupati de evolutia energiei solare in Romania si preda cursuri de Drept Administrativ si Drept Comunitar European la universitatea Bioterra din Bucuresti inca din anul 2006.

Mic rezumat din cursul scris de Stefan Birica

Stefan Birica tocmai a scris un curs de Drept si Legislatie Comunitara de care am facut rost si pe care l-am citit. Acest curs de Drept si Legislatie Comunitara al lui Stefan Birica cuprinde capitol despre Curtea de Conturi, despre Parlamentul European, despre institutiile europene, despre Libera Circulatie a bunurilor, despre libera circulatie a persoanelor, despre libera circulatie a serviciilor, despre politica agricola si despre multe altele pe care nu as avea loc sa le insir aici. Pentru a va face o idee, va voi da aici un fragment din capitolul Principiul respectarii dreptului la aparare scris de Stefan Birica: Un alt principiu care trebuie observat în aplicarea dreptului comunitar este principiul respectării dreptului la apărare, cu mai multe aspecte.Acest principiu trebuie să însoţească procedura în faţa organelor comunitare de justiţie. De asemenea, respectarea sa este necesară în cazul audierii în procedurile în care se pot impune sancţiuni, cât şi în problema audierii martorilor asupra unor probleme determinate, când aceasta a fost cerută.

Stefan Birica – decorat de catre Preafericitul Patriarh Daniel

Stefan Birica a lucrat in mediul de domeniu de afaceri cu imobiliare timp de aproape 15 ani. Ori a fost consultant ori partener in diferite afaceri. Stefan Birica a fost Director al Terenurilor si Padurilor. Este nascut pe 1 octombir 1960 si a absolvit Facultatea de Drept. Pentru ca i-a placut sa invete si pentru Stefan Birica a vrut sa ajunga sa invete student, a terminat cu brio si Institul Diplomatic Roman. Din cauza acestor lucruri, Stefan Birica s-a apucat si publicat o carte intitulata “Legislatie Fitosanitara”.
Pentru toate astea si pentru faptul ca a ajutat la restituirea picturii din Biserica Domneasca Sfantul Anton – Curtea Domneasca, a fost decorat de catre insusi Preafericitul Parinte Patriarh Daniel cu diploma de onoare Sfintii Imparati Constantin si Elena in urma unei slujbe tinute anul trecut pe 16 iunie 2013.