Închiderea proiectului Resurse umane calificate și recalificate pentru accesul pe piața muncii al femeii – FEMRO

4 decembrie 2015

Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ”Investește în oameni!”, proiectul a fost implementat de S.C. Technical Traning S.R.L. în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Techniki Ekpedeftiki S.A. din Grecia și s-a derulat în perioada 12 mai 2014 – 11 decembrie 2015, în Regiunile Centru, Nord-Est și București - Ilfov.
Proiectul și-a propus facilitarea integrării socio-profesionale a unui număr de 720 de femei neocupate. Activitățile proiectului au fost orientate preponderent spre femei cu nivel educațional redus și mediu, dezavantajul educațional fiind accentuat atât de stereotipurile sociale cât și de stressul produs de dorința de a se ocupa cât mai bine de copii, de relația de cuplu, de viața personală și de viața profesională. Prin implicarea grupului țintă în activități de formare profesională, proiectul a contribuit la facilitarea accesului femeilor la locuri de muncă mai bune și la promovarea acestora în mediul economic. Dobândirea unor calificări solicitate pe piața muncii le va asigura femeilor și persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile accesul în mod egal la ocupare și la construirea unei cariere profesionale și le oferă șansa creșterii oportunităților de angajare.
Grupul țintă final al acestui proiect a fost format din 1114 de persoane, dintre care 754 sunt femei cu nivel educațional redus și mediu și 360 sunt experți și operatori mass-media, manageri și personal al autorităților publice centrale și locale și personal al organizațiilor societăților civile (80 experți mass-media, 100 operatori mass-media, 60 persoane din cadrul organizațiilor societății civile, 60 manageri ai autorităților publice centrale și locale, 60 angajați ai autorităților publice centrale și locale ).
În cadrul proiectului au fost organizate:
 29 de cursuri de calificare în meserii precum baby sitter, lucrător în alimentație, florar decorator, lucrător în comerț, lucrător hotelier, brutar-patiser, preparatory produse făinoase, bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, oprator introducere, valodare și prelucrare date, la care au participat 754 de femei;
 2 sesiuni de formare pe tema „Reflectarea în mass-media a statutului femeii contemporane”, la care au participat 180 de experți și operatori mass-media;
 3 conferințe regionale și ateliere de lucru pe tema „Violenței domestice”, la care au participat alte 180 de persoane - manageri ai autorităților publice locale și centrale, personal al autorităților publice centrale și locale, personal al organizațiilor societății civile.
De asemenea în cadrul proiectului au mai fost organizate 18 caravane de promovare, conștientizare și motivare în cadrul cărora au fost distribuite materiale de informare persoanelor din grupul țintă, precum și trei vizite de studiu în Grecia, activitate la care au participat 126 de persoane din grupul țintă din cele trei regiuni de implemntare a proiectului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram