fbpx

Inca 3 zile de inscriere in programul educational Patrula de reciclare

La nici doua saptamani de la debutul prezentarii editiei 2011-2012 a programului educational Patrula de reciclare in cele 7 judete implicate, zeci de institutii de invatamant s-au inscris in program, cu un numar intermediar de aproximativ 4400 de copii care se vor implica in actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Numarul mare de solicitari de inscriere din partea scolilor a facut ca organizatorii sa schimbe data limita pentru inscrierea in Patrula de reciclare pentru joi, 8 decembrie, ora 24.00. Detalii despre programul Patrula de Reciclare si metodologia de inscriere sunt disponibile pe pagina dedicata a site-ului Asociatiei RoRec, http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, precum si pe pagina de facebook, www.facebook.com/patruladereciclare.

„Ne bucuram ca, la scurt timp dupa prezentarea programului in fiecare dintre localitatile implicate, am primit un numar atat de mare de inscrieri, dar si felicitarile cadrelor didactice care s-au alaturat demersului nostru. Este foarte important ca fiecare dintre noi, indiferent de varsta, sa constientizeze importanta reciclarii corespunzatoare ale unor bunuri atat de utile in viata cotidiana, insa periculoase pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea noastra – daca nu sunt tratate corespunzator normelor de mediu, dupa incheierea ciclului de viata.”, a declarat Andreea Idriceanu Calev, Manager Comunicare Asociatia RoRec.

Bistrita-Nasaud, Calarasi, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Tulcea si Timis sunt judetele in care Asociatia RoRec, initiatorul programului Patrula de reciclare, cu sprijinul partenerilor Indesit si Philips, va desfasura programul Patrula de reciclare. Realizat in parteneriat cu Primariile si Inspectoratele Scolare Judetene, in sistemele de invatamant pre-scolar si pre-universitar, programul pune la dispozitia participantilor un sistem educational accesibil, simplu, si urmareste incurajarea obiceiului de colectare selectiva a acestui tip de deseuri. Totodata, Patrula de reciclare ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Editia 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfasura in unitatile de invatamant pre-scolar si pre-universitar din judetele participante in proiect, in perioada 25 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012. Si in acesta editie, organizatorii, cu sprijinul producatorilor Indesit si Philips, vor recunoaste performanta, oferind premii pentru unitatile de invatamant si profesorii coordonatori, pentru cea mai mare cantitate DEEE colectata/membru in Patrula de reciclare, dar si alte premii, acordate atat la nivel national, cat si local, in fiecare dintre institutiile inscrise in program. Partenerul media al proiectului este Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Programul sustine eforturile comune ale Asociatiei, autoritatilor locale si membrilor RoRec de a crea o infrastructura coerenta de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.