Importanta rotirii anvelopelor

Cum probabil stiti, anvelopele au un rol esential in a controla intreaga calatorie. Acestea amortizeaza socurile cauzate de drum, isi fac drum prin apa de ploaie, rezista la temperaturi inalte si ajuta la oprirea in conditii de siguranta. Tocmai de aceea este foarte important ca acestea sa fie pastrate in cea mai buna forma posibila, iar un mod simplu prin care acestea pot fi mentinute este rotirea lor regulata.

Anvelopele din fata si din spatele masinii se uzeaza diferit. Cele din fata transporta mai mult din greutatea automobilului, ceea ce face ca acestea sa se uzeze mai repede. De asemenea, rotirea ajuta la prelungirea vietii anvelopelor, ceea ce inseamna economii de bani pe termen lung. Pentru a afla cat de des trebuie rotite anvelopele, verificati manualul masinii sau daca acesta nu prezinta asemenea informatii, o puteti face de fiecare data cand schimbati uleiul.

Inainte de a porni in demersul de rotire ar trebui sa stiti daca masina are anvelope directionale sau nondirectionale. Anvelopele directionale au un sablon de rulare unidirectional optimizat pentru directia in care rotile ar trebui sa se roteasca. Pe flancul anvelopei veti observa sageti care indica modul in care trebuie sa se invarta anvelopa. De obicei acestea sunt conepute special pentru partea stanga sau dreapta a masinii, iar cand se efectueaza rotirea, roata din fata dreapta trebuie mutata in spate, dar tot pe partea dreapta.

Modelul benzii de rulare pentru anvelopele nondirectionale este proiectat astfel incat sa poata fi montat pe orice roata. Pentru a roti anvelopele nondirectionale, poate fi utilizat chiar si modelul incrucisat.

Anvelope de vara second hand la preturi fara egal | cauciucauto.ro

anvelope de vara second hand

Indiferent ca va confruntati cu problema anvelopelor prea uzate sau doriti sa intampinati noul sezon cu noi ”incaltari” pentru masina, depozitul Cauciuc Auto va sta la dispozitie cu o gama variata de modele de anvelope second hand. La mare cautare sunt anvelopele de vara second hand, insa soferii precauti incep deja sa intrebe si despre cauciucurile de iarna. Pentru a vedea stocul disponibil, accesati http://cauciucauto.ro/!