Importanța promovarii unui site prin intermediul strategiilor Seo

promovare site

Cei ce dețin un magazin online cunosc faptul ca odata infiintat, acesta are nevoie de vizibilitate în motoarele de căutare pentru a ajunge sa fie cunoscut.

Căutarea celor mai bune strategii de promovare site trebuie sa fie una dintre preocuparile cele mai importante pentru care cei mai multi fac apel în momentul initierii unui proiect ca acesta.

Dorința ca afacerea ta sa devina cât mai vizibila în mediul online implica abordarea unor serii de tactici importante si benefice ce privesc creșterea vizibilitatii propriului site în motoare de căutare precum Google.
O astfel de tactica este promovarea prin Seo, prin intermediul careia putem clasa pe prima pagina a motoarelor de cautare site-ul nostru.
Strategia de promovare prin Seo are în vedere realizarea de acțiuni interprinse pe un site sau blog, cu scopul de a „manipula” ranking-ul cuvintelor cheie în sens favorabil.

De ce este importanta prezenta in prima pagina Google?
Atâta timp cât site-ul tau este vizibil la o căutare Google, potentialii clienți iti vor vedea magazinul si vor dori sa il viziteze.
Ce vreau sa spun este ca, dacă site-ul propus nu este optimizat corespunzător sau deloc având ca scop un loc pe prima pagina Google, sansele ca el sa primeasca vizitatori sunt extrem de mici.
Acesta strategie de marketing, este printre cele mai eficiente cai de a vinde si de a tranforma un brand mai putin cunoscut intr-unul veritabil.

În al doilea rand in ceea ce priveste costurile, o promovare Seo care sa aibă în vedere pozitionarea propriului site în prima pagina Google, este cu mult mai putin costisitoare decât orice alta metoda am alege.
Promovare Seo are efect pe termen lung, atât timp cât exista rabdare pentru ca site-ul sa fie indexat corespunzător în Google.

Peste 50% dintre cei ce cauta online un produs sau serviciu, acceseaza în mod regulat un link sau mai multe afisate in prima pagina de rezultate a unui motor de căutare.
Astfel, cu cât site-ul este indexat având ca ținta prima poziție în clasamentele Google, cu atât sansele ca el sa fie vizitat mai des cresc vizibil.

De ce este importanta promovarea prin SEO?
Cu ajutorul promovarii prin Seo înțelegem clasarea pe prima pagina a site-ului în motoarele de căutare, favorizand creșterea traficului pe site si implicit a ratei de conversie.
O promovare prin Seo este vitala pentru succesul unei afaceri online.
Ca sa realizezi cât de importanța este vreau sa faci un exercițiu de imaginatie.
Gândește-te de câte ori în momentul unor serii de cautari pe Google te-ai oprit în a vizualiza continutul paginilor cu numarul doi sau trei, posibil sa te fi oprit la prima pagina fără a mai fi continuat cautarile.
Exact acest lucru se întâmpla si cu restul internautilor, majoritatea oprindu-se la a vizualiza doar prima pagina a rezultatelor oferite de Google, lucru pentru care se da o lupta acerba intre site-uri, fiecare tintind primele pozitii ale acestei prime pagini.

Cum sa realizezi o promvoare prin SEO?
Procesul SEO, unul dintre cei mai importanti factori pentru captarea traficului poate fi clasat în doua mari categorii: on-page sau off-page.
Ambele au rolul de a ajuta motoarele de căutare sa găsească si sa pozitioneze bine site-urile în rezultatele căutărilor.

Optimizarea on page are in vedere ansamblul modificarilor realizate asupra site-ului in sine si implica sugestii de formatare şi structurare a conţinutului.
Mai exact, actiunile implementate vor aduce un plus de valoare utilizatorului si il vor ajuta pe acesta in procesul de navigare.
Cele mai importante tehnici de optimizare on-page fiind cele prin cuvinte cheie, Taguri alt sau heading precum si cele prin meta descriere.

Optimizarea off page implica realizarea de link building, ceea ce inseamnca ca vei atrage link-uri catre propriul site de pe alte site-uri cu autoritate in domeniul tau de activitate.
Aceasta activitate de link building o putem imparti in cinci categorii: Link building prin inscriere in directoare, prin distribuire de articole, prin postari pe forum, prin bookmarking pe reţelele sociale sau prin comentarii pe blog.

Simpla implicare doar a uneia dintre metodele de optimizare on page sau off page nu este suficienta pentru a ajunge in primele rezultate ale căutărilor, trebuind realizate ambele procese pentru obtinerea unor rezultate mai bune.